Güncel Haberler

Fenerbahçe’den Tel Aviv Deplasmanında Reaksiyon Galibiyeti!

Turkish Airlines Euroleague 6. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk olduğu Maccabi Tel Aviv‘i 65-75’lik skorla geçerek aradığı reaksiyon galibiyetine ulaşmış oldu.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko, 3 maçlık mağlubiyet serisinin ardından 6. maçında 3. galibiyetine ulaşırken, Maccabi ise 6. maçında 4. mağlubiyetiyle tanıştı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko’da Ali Muhammed 17 sayı, 2 top çalma ile öne çıkarken, Nando De Colo 13 sayı, 2 ribaund, 3 asist ve Jarell Eddie 11 sayı, 3 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Maccabi cephesinde ise Scottie Wilbekin 23 sayı, 2 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken, Ante Zizc 11 sayı, 10 ribaund ve Chris Jones 10 sayı ile direnen diğer oyuncular oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler maça özellikle savunmada istediği gibi başlayamadı ve Wilbekin’in etkili performansı eşliğinde Maccabi kontrolü eline aldı. Özellikle verilen hücum ribaundları sonrası gelen ikinci şans sayıları savunma dengemizi epey bozdu. İkinci çeyrekte savunmada vidaları biraz daha sıkarak Muhammed’in ekstra üçlükleri ile maça ortak olan temsilcimiz ikinci yarı için umut verdi. Devre arasından sonra küçük boylu dev yürekli adam üçlük şova devam ederken temsilcimiz ise takım savunmasını üçlüklere yoğunlaştırınca Maccabi skor üretmekte çok zorlandı. Hücum ribaundlar ile ayakta kalmaya çalışsalar da De Colo ve Vesely’nin biraz daha kıpırdanıp oyuna enerji koymaya başlamarıyla farkı açmaya başladık. Son çeyrekte Dixon’ı kenarda unutan, Brown-De Colo ikilisinde ısrar eden koç Kokoskov’a rağmen savunmadaki direncimizi korumamız artı Maccabi’nin telaş butonuna erken basıp zorlama üçlükler denemesiyle geri dönmelerine izin vermedik. Wilbekin’in kritik üçlüğüne De Colo ve Vesely’den gelen sayılarla karşılık verdi temsilcimiz bu kritik maçı kazanarak beklenen reaksiyonu gösterdi. Bir kez daha yüksek enerji ile oynayan Fenerbahçe’nin her zaman galibiyete yakın olacağını gördük. Ama hücum ribaundlarındaki problem devam ederken, De Colo’nun yanına bir kısa skor opsiyonu daha çıkarmanın ne kadar kritik olduğunu da tekrar hatırlamış olduk…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …