Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (5.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi 5. hafta mücadelesi geride kalırken yine keyifli ve sürprizlerin çıktığı maçlar izledik.

Haftanın tamamlanmasıyla beraber her zaman olduğu gibi gelin birlikte panoramayı incelerken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Koç Markovic ile yola devam ederek istikrar noktasında önemli bir hamle yapan Gaziantep, sonrasında ise her zamanki gibi mütevazi bütçesiyle çok doğru yabancı transferleri yaptılar. Sezonun ilk bölümünde de bu hamlelerin meyvelerini toplamaya devam ediyorlar. Bu hafta da dişli rakiplerinden Galatasaray karşısında içerden Jaiteh ile dışarıdan ise Simpson ve Tomas ile etkili oldular. Özellikle hücumda çok verimli bir takım izledik, sadece açık alanda değil yarı saha basketbolunda da yüksek tempoda oynayan, set ritmi çok iyi olan bir peformans sergiledik. Açıkçası koç Markovic de koç Erdoğan’a taktik anlamda net üstünlük kurdu, işin savunma tarafında da 86 sayı yemelerine dönem dönem iyi işler çıkardılar ve özellikle sarı kırmızlıların pota altındaki savunma eksiklerini çok iyi işlediler. Deplasmanda aldıkları bu kritik galibiyetle de haftanın en iyi takımı ödülünü alkışlarla hakettiler.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece galip gelen takımlardan seçim yapılmıştır.)

Mouhammadou Jaiteh (Gaziantep): 27 sayı, 6 ribaund, 2 top çalma, 30 verimlilik
Malik Newman (Frutti Extra Bursaspor): 27 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 28 verimlilik
Sam Dekker (Türk Telekom): 28 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 28 verimlilik
Bryant Dunston (Anadolu Efes): 12 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 24 verimlilik
Lorenzo Brown (Fenerbahçe Beko): 12 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 3 top çalma, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Mouhammadou Jaiteh kariyeri boyunca yetenekleri ve güçlü fiziği ile her zaman yıldız potansiyeline sahip bir uzundu ama bir türlü o beklenen patlamayı yapamamıştı. Bir çok oyuncunun Euroleague basamağı olarak kullandığı Gaziantep forması ile o da sezona aynı hedefle çok iyi başladı. Her iki pota altında da dominant bir performans sergilerken gelişimini de son sürat sürdürüyor. Bu hafta da sarı kırmızılılar karşısında çok verimli bir ortaya koyan Fransız uzun, 27 sayı ile adeta koç Erdoğan’ın tüm planlarını alt üst etti. Gerek ikili oyunlarda gerekse alçak post oyunlarında ürettiği sayılarla maçın kilidini açan, Gaziantep’i bir adım öne geçiren isim oldu. Ona bir türlü eşleşme bulamadı sarı kırmızılılar ki savunmada da boyalı alanda rakibin penetrelerine karşı çemberi iyi korudu. Bu hafta pota altında sergilediği dominant performans ve skorer oyunla 30 verimlilik puanına ulaşırken haftanın MVP’si ödülünü alkışlarla haketti.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

Egemen Güven (HDI Afyon Belediyespor): 15 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 19 verimlilik
Alperen Şengün (Beşiktaş): 10 sayı, 6 ribaund, 2 top çalma, 2 blok, 17 verimlilik
Can Uğur Öğüt (Gaziantep): 9 sayı, 3 ribaund, 10 asist, 4 top çalma, 16 verimlilik
Erkan Yılmaz (Bahçeşehir Koleji): 12 sayı, 6 ribaund, 15 verimlilik
Can Maxim Mutaf (Frutti Extra Bursaspor): 15 verimlilik

Resim
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …