Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (5.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 5. hafta maalesef Covid-19 vakalarının etkisi altında kaldı ve tam 3 maç ertelenmek zorunda kaldı.

Normal haftaların aksine 6 maçın oynandığı ve ertelenen maçlardan birinin temsilcimiz Anadolu Efes ile Asvel arasında olduğu, diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘nun da deplasmanda Panathinaikos’a farklı geçtiği haftayı mercek altına alacağım ve ödülleri de sahipleri ile buluşturacağım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Bu haftanın en önemli sürprizine imza atan takım kuşkusuz Kızıl Yıldız oldu. Konuk ettikleri güçlü şampiyonluk adaylarından CSKA Moskova’yı uzatma sonunda 86-84’lük skorla geçmeyi başardılar. Koç Obradovic’in öğrencileri Loyd’un kariyer performansı eşliğinde önce etkili bir savunma performansı sergileyerek güçlü rakiplerini durdurlar, 40 dakika boyunca kolay şansı tanımadılar, sonra da uzatma bölümünde hücumda kritik basketlerle rakibin direncini kırmaya çalıştılar. Koç Obradovic bir kez daha elindeki kadroyu verimli kullanma konusunda ne kadar önemli bir yerde olduğunu gösterdi. Sınırlı uzun rotasyonunu, özellikle Terry’i çok verimli kullandılar. Diğer taraftan Loyd’un yanına Walden’ı da destek skorer olarak koyup CSKA’nın etkili kısalarına karşı atak ederek üstünlük kurdular. Her ne kadar taraftarlarında yoksun da olsalar halen Belgrad deplasmanın ne kadar zor olacağının mesajını da tüm rakiplerine bir kez daha vermiş oldular.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Daniel Hackett (CSKA Moskova): 29 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 39 verimlilik
Nemanja Nedovic (Panathinaikos): 28 sayı, 7-12 3sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 blok, 28 verimlilik
Alexey Shved (Khimki): 32 sayı, 6-12 3sayı, 2 ribaund, 11 asist, 28 verimlilik
Jordan Loyd (Kızıl Yıldız): 31 sayı, 6 ribaund, 25 verimlilik
Angelo Caloiaro (Maccabi Tel Aviv): 15 sayı, 10 ribaund, 3 top çalma, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Yaz döneminde Panathinaikos, guard rotasyonuna bir takviye yapacağı zaman adı ön plana çıktığında en çok eleşirenlerden biri ben olmuştum. Ama Nemanja Nedovic, sezona yavaş başlamış olsa da maç ve maç üstüne koyarak performansını zirveye taşımayı başardı, temsilcimiz Fenerbahçe karşısında ise tam anlamıyla bir patlama yaşadı. Sırp guard kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkarırken 7 üçlükle de bu alanda kariyer rekorunu kırdı. Oyunu forse etmeyen, kendisine sabırla gelmesini bekleyen ve kritik anlarda el yakan üçlükleri yüksek yüzdeyle kullanan tecrübeli oyuncu, bu takım için ne kadar önemli olduğuyla beraber halen bu seviyelerde hafife alınmayacak bir skorer olduğunun mesajını da herkese vermiş oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=8Ig-daSdw2g
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius, Merkezefendi Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk olduğu Yukatel Merkezefendi Belediyesi‘nin 68-93 gibi net bir …