Güncel Haberler

Fenerbahçe, OAKA Deplasmanında Nedovic’in Üçlük Sağnağına Dayanamadı!

Turkish Airlines Euroleague 5. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, konuk olduğu Panathinaikos karşısında Nedovic’in üçlük sağnağına dayanamadı ve 82-68’lik skorla kaybetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko, 5 maçın ardından 3. mağlubiyetini alırken, Panathinaikos ise 4. maçında 2. galibiyetini elde etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Panathinaikos’da Nemanja Nedovic 28 sayı, 7-12 3sayı (kariyer rekoru), 3 ribaund, 3 asist, 2 blok ile maçın yıldızı olurken, Keifer Sykes 11 sayı, 5 ribaund ile diğer çift haneli skor katkısı veren isim oldu.

Sarı lacivertlilerde ise Lorenzo Brown 17 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile en skorer isim olurken, Ahmet Düverioğlu ise 15 sayı (kariyer rekoru), 2 ribaund ile diğer çift haneli skor katkısı veren isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maalesef hücum alanında ciddi sorun yaşadı maçın ilk anlarından itibaren. Takımın iki yıldızı De Colo ve Vesely’nin çok tutuk kaldığı maçta son haftaların formsuz ismi Brown ise iyi bir maç çıkardı. Ancak ürettiği sayıları maçın kırılma anlarından çok farkın açıldığı, ölü zamanlarda geldi… Pota altında Vesely ve Barthel’den istediğini alamayan koç Kokoskov, Ahmet’in kariyer gecesi ile hücumda ekstra katkı almış olsa da savunmada sorun yaşadık. Ayrıca bu sezon en iyi performans sergiledikleri ribaundlar konusunda da sınıfta kaldılar. Bu kez ne kenardan gelen Pierre ne de Ulanovas katkı veremedi ki Ahmet de skor üretimindeki katkısını ribaundlarda veremedi. Hal böyle olunca takım ribaundlarında 35-23 gibi net bir üstünlük kuran Panathinaikos, sürekli bulduğu ikinci şanslarla da temsilcimizin savunma direncini düşürdü, savunmamızı esktra yordu. Zaten skor üretiminde böyle kısır kalınan bir akşamda savunmada da verilen bu ikinci şans sayıları direncimizi yok etti. Koç Kokoskov da kötü gidişatın farkına varıp, ikinci çeyreğin sonuna doğru reaksiyon göstererek takımının agresifliğini arttırmak istedi ama itirazları sürdürünce ikinci teknik faulle atıldı. Aslında buna iyi reaksiyon gösterip ikinci yarıda Melih ve Brown’dan gelen katkıyla zaman zaman yakaladık Panathinaikos’u ama kariyerinin en iyi şut performansını sergileyerek tam 7 üçlük isabeti bulan Nedovic’e çözüm bulamadık. Onunla beraber Sykes’dan buldukları ekstra üçlüklerle de hücumda rahatlayan Panathinaikos, maçın kırılma anlarında bu üçlüklerle hem bir adım öndeydi. Sarı lacivertliler halen Bayern maçının etkisinden kurtulamamış bir görüntü çizdi, sezon daha çok uzun ve acilen silkelenip kendilerine gelmeleri, enerjilerini yeniden kazanmaları gerekiyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …