Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (4.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 4. hafta geride kalırken temsilcilerimiz maalesef mağlubiyetle kapattılar bu haftayı.

Anadolu Efes‘in deplasmanda Zalgiris’e, Fenerbahçe Beko‘nun ise kendi sahasında Bayern’e kaybettiği bu keyifsiz haftanın panoramasına gelin birlikte bakalım ve haftanın ödüllerini de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Koç Reneses yönetimindeki Alba Berlin, Giedraitis ve Hermannsson gibi önemli silahlarını kaybederek başladığı sezonda ligin zayıf halkalarından biri olarak görülüyordu ama bu hafta Moskova deplasmanında kolay lokma olmadıklarını tüm rakiplerine hatırlattılar. Çift maç haftasında rakibin Fenerbahçe ile zorlu bir deplasmanda uzatma oynamasının fiziksel dezavantajlarını çok iyi değerlendirdiler ve yüksek enerjili oynadıkları karşılaşmada hücumda takım olarak topu çok iyi paylaşıp, skor yükünü birlikte üstlendikleri mücadelede kazanmayı bildiler. Ligin güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan CSKA’yı bu kadar yüksek skorlara ulaşıp yenmeleri çok değerliydi ki ilk haftalarda skor üretiminde zorlanan takımın aksine çok daha inanmiş ve konsantre bir takım vardı karşımızda. Bu sürpriz galibiyetin ardından da haftanın takımı ödülünü alkışlarla hakettiler.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Sergio Rodriguez (Olimpia Milano): 25 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 37 verimlilik
Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 25 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 33 verimlilik
Bryant Dunston (Anadolu Efes): 20 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 2 blok, 32 verimlilik
Rokas Giedraitis (TD Systems Baskonia): 20 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 4 top çalma, 30 verimlilik
Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 18 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 29 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Olimpia Milano‘nun konuk ettiği şampiyonluk favorilerinden Real Madrid’i 14 farktan geri gelerek yendiği maçın kahramanı kuşkusuz İspanyol maestro Sergio Rodriguez‘di. El Chacho, Delaney’nin de sakatlanmasıyla birlikte maçın içinde tam anlamıyla direksiyona oturdu ve eski takımına karşı halen ligin elit oyun kurucularından biri olduğunu net olarak gösterdi. Her zamanki gibi akıl dolu paslarıyla takım arkadaşlarını çok iyi organize eden Rodriguez, bununla beraber Milano’nun skor yükünü de çekti. Takımın temposunu çok iyi kontrol eden ve Real gibi bir takıma karşı onları kendi silahı ile vurarak açık alanda takımını verimli kullanan Rodriguez 25 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 37 verimlilik istatistikleri ile haftanın MVP’si ödülünü alkışlarla hakeden isim oldu.

HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ:
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …