Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 3.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 2. hafta geride kaldı ve ilk haftaya göre daha iyi bir puan topladık Fantasy Challenga’da, takımımızın iskeleti netleşmeye başlıyor.

Bildiğiniz gibi kurallar gereği her hafta öncesi 4 değişiklik yapabiliyoruz ama bu hafta çift maç programı olacağı için Çarşamba gece yarısından itibaren Perşembe ilk maçın başlama saatine kadar da yine 4 değişiklik hakkımız olacak 4. hafta için, unutmayalım.

Gelin öncelikle Salı ve Çarşamba maçları için kimlerle yolları ayıracağımıza bir bakalım:

  • Pierre Oriola‘yı 2 hafta denedik ama Davies’in kötü oynadığı maçlarda ile aldığı kısıtlı süreleri değerlendiremedi, öyleki rotasyonda Smits bile ondan öne çıkmaya başladı. Anlaşılan o ki bu sezon koç Saras’ın planlarında epey gerilerde kalacak. Barcelona‘nın zorlu Valencia deplasmanında olduğu bu haftada ona veda ediyruz.
  • Maccabi Tel Aviv‘in forvet rotasyonunda önemli eksiklerin olduğu ilk haftalarda çok yönlü özellikleri ile öne çıkmasını bekliyordum ama maalesef Elijah Bryant beklentilerimin çok altında kaldı. Birleşik Amerikalı kanat oyuncusunu artık daha fazla takımda tutmanın anlamı yok.
  • Vasilije Micic, hazır Larkin yokken sazı eline alır ve geçen sezon bir çok kez yaptığı üzere istatistiklerini bir üst seviyeye taşır diye düşünüyordum ama o da Anadolu Efes‘in sezona kötü başlayan isimlerinden biri oldu, yerine daha güvenilir bir guard almamız gerekiyor artık.
  • Barcelona’nın yıldızı Nikola Mirotic, Covid testinin pozitif çıktığını ve Valencia karşısında forma giyemeyeceğini açıkladı.

Gelelim takımımıza yeni katacağımız isimlere:

  • Guard rotasyonunda yaptığımız iki değişiklikten birisi Kızıl Yıldız ile son maçta üçlük olup yağmur gibi yağan, sonrasında lig maçında da iyi işler çıkaran Jordan Loyd olacak. Birleşik Aamerikalı şutör ritmini bulmuş durumda ve Sırp ekibinin hücumda en güvendiği isim, koç Obradovic’in de sistemi onun üstüne kurduğunu görüyoruz. 1.45 milyon Euro olan değerinin daha da artacağını düşünüyorum.
  • İkinci guard eklememiz ise Bayern Munich‘den Wade Baldwin. Genç guard koç Trinchieri’nin sisteminde önemli bir yere sahip ve takımın yeni lideri konumunda. Skor üretme, asist, top çalma ve ribaund gibi oyunun bir çok alanına katkı veriyor ve bu sayede ilk 2 maçta 20.6 verimlilik ortalaması yakaladı. Değeri sadece 1.07m Euro olduğu için bir fırsat transferi bana göre.
  • Son eklememiz ise uzun rotasyonuna olacak. Real Madrid‘in Yeşil Burun Adaları’ndan gelen dev pivotu Walter Tavares bu hafta sadece 7 kişilik rotasyon ile oynamak zorunda kalan Khimki karşısında pota altını domine edecektir. Zaten ilk 2 hafta da 20.5 verimlilik ortalaması ile oynadı, oldukça formda. Bu hafta güvendiğim isimlerden biri olacak.
  • Forvet rotasyonuna ise Mirotic’in beklenmedik Covid açıklamasının ardından Panathinaikos‘un kaptanı Ioannis Papapetrou‘yu ekliyorum. Yunan forvet çok yönlü oyunu ve bu sezon iyice geliştirdiği skor silahları ile koç Vovoras’ın hücum sisteminde öne çıkan isimlerden biri. Covid nedeniyle bir çok eksiği bulunan Asvel karşısında sorun yaşamadan iyi bir verimlilik puanı getireceğini düşünüyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …