Güncel Haberler

Anadolu Efes, Almanya Deplasmanında Kendine Geldi! (VİDEO)

Turkish Airlines Euroleague 3. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Almanya’da konuk olduğu Alba Berlin‘i 72-93’lük skorla geçerek sezonun ilk galibiyetini aldı ve adeta kendine geldi.

Alba ise bu sonuçla 3. maçta yine galibiyetle tanışamamış oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes Larkin’siz oynamaya alışıyor diyebiliriz. İlk 2 maçta Zenit ve Fenerbahçe karşısında yaşadığı kayıplarla sezona kötü bir giriş yapmıştı ama Ormanspor maçıyla başlayan hücumdaki toparlanma süreci Alba karşısında da devam etti. Micic’ine organizasyon konusunda beklendiği gibi sazı eline alıp takımı çok yönetmesiyle temsilcimiz çok verimli bir maç oynadı. Sırp guard başta Pleiss ve Dunston olmak üzere tüm takım arkadaşlarını çok iyi besledi ki zaten Alman uzun da onun sayesinde kariyerinin en skorer maçlarından birini oynadı, maçtan sonra bir yemek ısmarlamıştır Micic’e 😉 Diğer taraftan Alba’nın da tempoya izin vermesi ve savunma direncinin zayıf olması da elbette Efes’in ekmeğine yağ sürdü, kendi basketbollarını oynamalarını kolaylaştırdı. Özetle kötü başlangıçtan sonra bu maç temsilcimiz adına ilaç oldu tam anlamıyla. Bir kez daha gördük ki açık alan bulamasa da set temposunu yüksek tutan ve Micic’in organizasyonlarıyla uzunlarını iyi kullanan, hücumdaki enerjisini savunmadaki direncinden almayı bilen bir Anadolu Efes, geçens ezon olduğu gibi zirveye doğru emin adımlarla gidebilir.

Anadolu Efes’de Tibor Pleiss 23 sayı, 6 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken, Bryant Dunston 13 sayı, 2 ribaund, 3 blok,Vasilije Micic 13 sayı, 2 ribaund, 13 asist, Krunoslav Simon 10 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve Chris Singleton 10 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Alba cephesinde ise Marcus Eriksson 13 sayı ve Niels Giffey 12 sayı, 4 ribaund, 3 top çalma ile çift haneli skor katkısı verebilen yegane isimler oldular. Ben Lammers, Luke Sikma, Peyton Siva üçlüsü ise 7’şer sayıyla katkı verebildiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …