Güncel Haberler

Butler Liderliğindeki Miami Pes Etmedi!

NBA final serisi 5. maçında Miami Heat, Butler’ın triple-double performansı eşliğinde Los Angeles Lakers‘ı 111-108’lik skorla bir kez daha yenerek seriye 3-2 ile tutunmayı başardı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Maçın bitimine 21 saniye kala Pope’un gönderdiği üçlük çembere bile değmedi ama hücum ribaundunu alan Davis basketi buldu ve Lakers’ı 108-107 öne geçirdi. Heat molasından sonra Butler bitime 16 saniye kala faulle durduruldu ve çizgiden ikide iki ile dönüp takımını 109-108 öne geçirdi. Bu kez koç Vogel mola aldı ve Lakers topu ön saha taşıdı, Green’in kullandığı şut çemberden döndü, hücum ribaundunu alan Morris topu dışarı atınca hücum sırası Heat’e geçti. 1.6 saniye kala Lakers’ın taktik faulü geldi ve çizgiye giden çaylak Herro hata yapmayınca Heat skoru 111-108’e taşıdı. Kalan kısa sürede Lebron orta sahadan bir şut denese de çembere dahi değmedi ve Heat kazanmış oldu.

Heat’den anektodlar; sadece bir dakika oturan Butler insanüstü bir performans sergiledi, enerjisi ile parmak ıssırttı herkese, Lebron’u savunmanadılar belki ama onun skorer oyunu ile karşılık vermeyi başardılar bu kez, takım olarak 7 kişilik rotasyon kullandılar ve 6 isimden skor katkısı almayı başardılar.

Dragic’in yine forma giyemediği Heat’de Jimmy Butler 35 sayı, 12 ribaund, 11 asist, 5 top çalma ile triple-double performansı sergilerken, Duncan Robinson 26 sayı (7-13 3sayı), 5 ribaund, 2 asist, Kendrick Nunn 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve Bam Adebayo 13 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Lakers’dan anektodlar; Lebron takımını ayakta tutmak için elinden geleni yaptı, play-off tarihinde 1500 sayı barajını geçti ve Jerry West’in rekorunu egale etti, ayrıca 259. play-off maçına çıkarak bu alanda zirvede olan Derek Fisher’ı yakaladı. Davis ve Pope ona destek oldular ama Butler’ın müthiş performansını başta Lebron olarak durduramadıkları gibi dar rotasyonda oynayan rakibe karşı geniş kadrosunun avantajını kullanamadı koç Vogel.

Lakers cephesinde ise Lebron James 40 sayı, 13 ribaund, 7 asist, 3 top çalma ile maçın en skorer ismi olurken, Anthony Davis 28 sayı, 12 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, 3 blok ile komple bir performans sergiledi. Kendavious Caldwell-Pope da onlara 16 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile eşlik eden diğer isim oldu.

BUTLER’IN PERFORMANSI:
MAÇIN ÖZETİ:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …