Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes, Boşta Olan Rice’a Teklif Yaptı!

Yunanistan kaynaklı SDNA’nın haberine göre Anadolu Efes, boşta olan tecrübeli bir oyun kurucuya teklif yaptı.

Geçtiğimiz sezon Panathinaikos’da forma giyen ve son FIBA Şampiyonlar Ligi Final 8’de AEK forması ile izlediğimiz tecrübeli oyun kurucu Tyrese Rice‘a temsilcimiz Anadolu Efes teklif yaptı.

1.85 metre boyunda olan 33 yaşındaki Kararadağ pasaportlu Birleşik Amerikalı guard, Final 8’de forma giydiği 3 maçta ortalama 18 dakika süre alırken 15.7 sayı, %28.6 3sayı, 4.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Rice halen çok değerli bir skorer. Birebirleri, deliciliği ve hem üçlükleri hem de orta mesafe atışları ile Euroleague sahnesinde alternatif skor opsiyonu olarak benchten gelebilecek bir isim. Ancak savunmadaki yumuşaklığı ve artık ilerleyen yaşıyla fiziksel dezavantajlarını çabukluğu ile kapatamıyor olması sahada kalacağı süreleri azaltacaktır. Bu rolü kabul ederek Anadolu Efes’e gelirse ve sürelerin çoğunluğunu Micic artı sakatlıktan dönecek Larkin ile paylaşmayı kabul ederse faydalı olacaktır.

Larkin’in yokluğunda skor üretiminde çok zorlanan, hücumda beklentilerin altında kalan Anadolu Efes’in böyle bir skor opsiyonuna ihtiyacı olduğu net olarak anlaşıldı hem Zenit hem de Fenerbahçe maçlarında. Elbette Rice’ın savunma zaafı ve hücumda zaman zaman sergilediği bencil oyun eksiler de getirebilir lacivert beyazlılara ama koç Ataman’ın bu tarz yıldız isimlerden nasıl iyi faydalandığını defalarca kez gördük, doğru bir hamle olacağını, hücumda yaşanan kısırlığa alternatif çözüm olabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …