Güncel Haberler

EuroCup Yönetimi Bursaspor’un Cedevita Maçını Hükmen Kazandığını Açıkladı

Temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor‘un 7DAYS EuroCup 2. haftasında Slovenya’da Cedevita Olimpija ile yapması gereken ama iptal edilen maçı hakkında karar açıklandı.

Bursaspor’un normal şartlarda 7 Ekim Çarşamba akşamı Cedevita ile karşılaşması gerekiyordu. Ama Sloven ekibinin kadrosunda bulunan isimlerin bazılarının Covid testlerinin pozitifk çıkması sonrası yerel kanunlar gereği Sloven ekibininin komple takım olarak karantiya alınması gerekmiş, bu nedenle de maça çıkamamışlardı.

EuroCup yönetimi de durumu değerlendirdi ve sezon başında yayınlanan pandemi prosedüründe yer alan “Bir takım minimum sağlıklı 7 oyuncu ile sahaya çıkamazsa hükmen yenik sayılır.” maddesini değerlendirerek temsilcimizin maçı 0-20 hükmen galip tamamladığına karar kıldı. Böylelikle Bursa, ikinci haftayı galibiyetle kapatmış oldu.

EuroCup’ın yaptığı resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

EuroLeague Basketbol Disiplin Komitesi, Cedevita Olimpija Ljubljana ile Frutti Extra Bursaspor arasında 7 Ekim tarihinde oynanması planlanan mücadelenin, 20-0’lık skor ile Bursaspor galibiyetiyle tescil edilmesine karar vermiştir.

Disiplin Komitesi, bu kararı alırken 2020-21 sezonu için EuroLeague yönetiminin COVID-19 sebebiyle belirlediği protokole göre hareket etmiştir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …