Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 2.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de ilk hafta geride kaldı. Sizler için hazırladığım Fantasy Challenge takımımız ile ortalama bir puan alarak ilk haftayı iyi geçtiğimizi söyleyebilirim.

Kurallar gereği takımımızda 3 değişiklik yapabiliyoruz. Önce kimlerle yolları ayıracağımıza bir bakalım:

  • Hayal kırıklığı yaratan ve Asvel karşısında sadece 5.5 puan getiren Bojan Dubljevic ile yolları ayrıyıoruz çünkü bu hafta güçlü pota altı ile öne çıkan Real Madrid karşısında hem de deplasmanda oynayacak Valencia.
  • İkinci olarak hazırlık maçlarının aksine sezona iyi bir giriş yapamayan Jarell Eddie ile yolları ayırıyoruz ki bu hafta Fenerbahçe Beko deplasmanda Anadolu Efes ile zorlu bir derbi oynayacak.
  • Son olarak yolları ayıracağımız isim ise sezona bekldiğimden kötü bir giriş yapan ve bu hafta deplasmanda güçlü CSKA Moskova ile karşılaşacak olan Maccabi Tel Aviv‘in Hırvat pivotu Ante Zizic olacak. Aslında Barcelona’nın uzunu Pierre Oriola da kötü bir performans sergileyerek bize bırakın puan getirmeyi -6.3 puan kaybettirdi ama sadece 0.69m Euro olması nedeniyle onu bir hafta daha takımda tutarak FC Barcelona’nın Zenit deplasmanında oynayacağı maçta denemeyi tercih edip, Liga Endesa’daki verimli oyununu Eurolague de yansıtmasını bekleyeceğim.

Şimdi de takıma yeni eklediğimiz isimlere bir bakalım:

İlk olarak sezona CSKA karşısında çok iyi bir girişi yapan (23.1 puan kazanan), ligin tartışmasız en iyi 4 numarası olan Nikola Mirotic‘i kadromuza ekliyoruz. Barcelona‘nın süper yıldızı Zenit karşısında deplasmanda da olsa yine double-double’a yakın performansı ve yüksek yüzdesi ile 20 puanlara çıkacaktır.

İkinci hamlemiz ise Khimki‘nin İsveçli forveti Jonas Jerebko olacak. Hafta sonu Mickey ve Timma’nın covid testlerinin pozitif çıkması ile beraber takımının Pazertesi oynadığı Kalev maçında 30 sayı, 10 ribaund ile yıldızlaşan tecrübeli oyuncunun, bu hafta evlerinde oynayacakları Zalgiris maçında da sürelerinin artacağını, bizlere 20 ve üzerinde puan getirebileceğini düşünüyorum.

Son hamlemiz ise Zalgiris Kaunas‘ın genç guardı Rokas Jokubaitis olacak. Henüz 19 yaşında olan Litvanyalı milli oyuncu çok olgun bir oyun sergiliyor, oyunun ona gelmesini beklemesi, doğru tercihleri ve olgunluğu ile yıldız kumaşı olduğunu söylemek yanlış olmaz. İlk hafta Olympiakos deplasmanında sergilediği performans ve kritik bölümde yaptığı takımına getirdiği galibiyetle beraber 16.5 puan kazandırmıştı. Bu hafta da guard rotasyonunda önemli eksikleri bulunan Khimki karşısında koç Schiller ondan çok faydalanacaktır ki değerinin de sadece 0.16 milyon olduğunu unutmayalım!

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …

Bir Yorum

  1. Oldukça eğlenceli bir oyun ve basketbolu öğrenmek için harika bir fırsat

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir