Güncel Haberler

Telekom’un Gündeminde Yunan Guard Var!

FIBA Şampiyonlar Ligi turnuvası için Sykes’ı kısa süreli kontratla kadrosuna katan ama sonrasında takımda tutamayan Türk Telekom, tekrar bir guard takviyesi yapmak istiyor.

Son olarak Promitheas forması giyen ve halihazırda boşta olan tecrübeli Yunan guard Vangelis Mantzaris, Sportando’nun haberine göre Ankara temsilcisinin gündeminde. Diğer taraftan Brose Bamberg de Yunan guard ile ilgileniyor.

1.95 metre boyunda olan 30 yaşındaki oyun kurucu, geride bıraktığımız sezon Yunanistan Ligi’nde 6 maçta ortalama 26.5 dakika süre alırken, 10.5 sayı, %35.3 3sayı, 2.2 ribaund, 5.3 asist ve EuroCup sahnesinde ise 6 maçta ortalama 26.2 dakika sahada kalırken 5.8 sayı, 4.5 ribaund, 4.8 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Mantzaris kariyeri boyunca bir yıldız potansiyeline sahip değildi ancak tamamlayıcı guard olarak hep verimli performanslar sergiledi ve Kırmızılar’ın ulaştığı Euroleague şampiyonluklarında da savunması, organizasyon becerileri ve kritik yerlerde bulduğu ekstra sayılarla katkısı olan bir isimdi. Güçlü fiziği ve sert savunması ile rakip guardların korkulu rüyası olduğu gibi Spanoulis ve Sloukas gibi isimlerle yıllarca birlikte oynamanın getirdiği avantajla çok da başarılı, yaratıcı bir organizatör aynı zamanda. Hücumda sınırlı bir katkı veriyor ama tecrübesi, servisleri ve etkili penetreleri ile halen Euroleague seviyesinde dahi önemli bir yedek guard.

Telekom’da Ennis, Dekker, Wiltjer gibi etkili bitiricilerin var olduğunu düşündüğümüzde onları organize edecek, derleyip toplayabilecek Avrupa basketbolunu iyi bilen bir oyun kurucu gelmesi takıma kesinlikle değer katacaktır, seviye atlatacaktır. Tabiki skor üretimi konusunda bir yıldız ya da önemli bir silah değil, bu konuda yetenekleri sınırlı ama üçlükleri ve akıllı penetreleri ile tabiki gerektiğinde katkı verebilecek bir isim. Ayrıca işin savunma tarafında da takıma liderlik edebilecek, topa yapacağı baskıyla işin rengini değiştirebilecek bir isim. Sykes’ın da gerçek bir oyun kurucu olmadığı ve takımın ihtiyaçlarını net olarak karşılamayacağı bir gerçekti. Mantzaris çok daha doğru bir hamle olur eğer tamamlayabilirlerse.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …