Güncel Haberler

Khimki’de 3 Oyuncunun Covid Testi Pozitif!

Khimki de pandemi sürecinde yara alan takımlar arasına adını yazdırdı.

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden biri olan Rus kulübü 4 Ekim Pazar günü yaptığı açıklamayla 3 oyuncusunun, Janis Timma, Jordan Mickey ve Evgeny Voronov‘un Covid testlerinin pozitif çıktığını duyurdu.

5 Ekim Pazartesi günü oynanacak olan Kalev karşılaşması öncesi yapılan testlerde bu sonuçların çıktığı ve 3 oyuncunun da hemen izolasyon sürecine alınarak tedavilerine de başlandığı belirtildi.

Bu haberler beraber Turkish Airlines Euroleague takımlarında bulunan pozitif vaka sayısı sekize ulaşmış oldu. Hatırlayacağınız üzere Barcelona’da koç Jasikevicius ve yardımcısı Maskoliunas, CSKA’da ise Nikola Milutinov, Semen Antonov ve Janis Strelnieks’in testleri pozitif çıkmıştı.

Khimki’de sakatlıkları devam eden Shved ile Jovic’in yanı sıra henüz takıma katılmayan McCollum’ın da oynama ihtimallerinin zayıf oldukları düşünülürse bu hafta kadro kurmakta çok zorlanacaklar ki bu konuda Euroleague’in sezon başında yayınladığı yeni pandemi protkollerine bakmak gerekiyor.

EuroLeague’in yeni sağlık protokollerine göre takımların kadrosunda yer alan oyuncularda Coronavirüse rastlanıldığı zaman maça çıkabilecek 8 oyuncu olduğu sürece maçlar planlandığı gibi oynanmaya devam edecek. Eğer bir takım sahaya sağlık 8 oyuncu çıkarmayı başaramazsa karşılaşmayı 20-0 hükmen kaybedecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …