Güncel Haberler

RESMİ: 76ers’ın Yeni Koçu Beklendiği Gibi Rivers Oldu

Temsilcimiz Furkan Korkmaz’ın da formasını giyediği Philadelphia 76ers‘ın yeni koçu beklendiği gibi Doc Rivers oldu.

Takım adına açıklamayı genel menajer Elton Brand yaparken, kulüp prosedürleri gereği anlaşmanın detayları açıklanmadı.

58 yaşındaki tecrübeli koç, elde ettiği 91 play-off galibiyetiyle halihazırda koçluk yapmaya devam eden aktif isimler arasında ikinci, NBA tarihinde ise 7. sırada yer alıyor.

Rivers 7 yıllık Los Angeles Clippers macerasının ardından 76ers kulüp tarihindeki 25. koç olarak 2020-21 sezonunda takımın başında olacak. Clippers’daki uzun kariyeri boyunca kulübü NBA’deki en iyi galibiyet yüzdesine sahip olan takımlar arasında 5. sıraya taşıdı (564-356, .631). Bunu yaparken takımını 6 kez play-off’a taşımasının yanı sıra 2013-17 arasında 4 sezon üst üste de Clippers’ın 50 ve üzerinde normal sezon galibiyetine ulaşmasını sağladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …