Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (1.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde sezon açıldı ve ilk hafta mücadeleri tamamlandı. Ben de geçen sezonlarda olduğu gibi iyne her hafta sizlerle ligimizde olup bitenin özetini ve performans ödüllerini paylaşmaya devam edeceğim.

İşte ilk haftanın panoraması ve ödüller. Keyifli okumalar.

Not: İlk hafta fikstürde yer alan Türk Telekom – Darüşşafaka Tekfen maçı Ankara temsilcisinin FIBA Şampiyonlar Ligi Final 8 organizasyonunda yer alacak olması nedeniyle 7 Ekim tarihine ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Yönetimi değiştiren ve Koç Çıvgın’ı göreve tekrar getirerek yeniden yapılanma sürecine giren Büyükçekmece, açıkçası yaptığı transferler ile kağıt üstünde hatta hazırlık maçlarında da çok iyi sinyaller vermiyordu, bana göre bu sezonun net düşme adaylarından biriydi. Ama daha ilk haftadan kolay pes etmeyeceklerini gösterdiler. Hazırlık döneminin en iyi bireysel peformanslarından birine sahip olan Anderson’ın bunu sezonun ilk maçına da taşıması artı genç guard Ömer Utku’nın aldığı süreleri çok iyi değerlendirip skora önemli katkı sağlaması ile ligin yeni takımlarından Petkim’i çekişmeli geçen bir mücadelenin ardından yenmeyi başardılar. Hazırlık dönemi boyunca daha diri ve derli toplu görünen İzmir temsilcisini geçmeleri açıkçası bana göre ilk haftanın sürprizlerinden biriydi. Bakalım önümüzdeki haftalarda bu tarz galibiyetler devam edecek mi yoksa sürpriz olarak kalacak mı.

Resim
HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Frutti Extra Bursaspor‘un yeni sezonda direksiyonunda oturan isim NBA patentli oyun kurucu Xavier Munford olacak. Birleşik Amerikalı tecrübeli guard sezonun ilk maçında da oyuna ağırlığını koymayı başardı ve takımını Beşikaş karşısında rahat bir galibiyete taşıdı. 28 yaşında olan 1.88 metre boyundaki Munford, 29.0 dakika sahada kaldığı maçta 18 sayı (3-6 3sayı), 3 ribaund, 7 asist, 2 top çalma istatistikleri ile 28 verimlilik puanı elde etti ve haftanın en değerli oyuncusu oldu. Sadece skorer yönü ile değil açık alanda takımını da çok iyi organize etmesi ile göz dolduran Munford, özellikle umduğumuz şekilde sezonun ikinci bölümünde taraftarların da tribünlerdeki yerini almasıyla Bursaspor seyircisinin desteğiyle farklı boyutlara çıkabileceğini düşünüyorum.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece galip gelen takımlardan seçim yapılmıştır.)

MVP – Xavier Munford (Frutti Extra Bursaspor): 28 verimlilik puanı
Malik Newman (Frutti Extra Bursaspor): 27 verimlilik puanı
Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 25 verimlilik puanı
Karvel Anderson (Büyükçekmece): 24 verimlilik puanı
Sek Henry (Pınar Karşıyaka): 20 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

Alperen Şengün (Beşiktaş): 23 verimlilik puanı
Metecan Birsen (Pınar Karşıyaka): 20 verimlilik puanı
Sertaç Şanlı (Anadolu Efes): 17 verimlilik puanı
Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 16 verimlilik puanı
Ömer Utku Al (Büyükçekmece): 15 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …