Güncel Haberler

Lakers, Denver’ı 4-1 ile Geçerek NBA Final Biletini Kaptı! (Lebron’un 10. Finali)

NBA Batı Konferansı 5. maçında Los Angeles Lakers rakibi Denver Nuggets‘ı 107-117’lik skorla bir kez daha geçerek seriyi 4-1 ile tamamladı ve adını NBA finaline yazdıran ilk takım oldu. Lakers 2010 yılından sonra ilk NBA finalini oynayacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Lakers adına öne çıkan faktörler; Lebron tam bir MVP performansı sergiledi ki özellikle maç sonunu çok iyi oynadı (2 dakikada 11 sayı), Caruso’nun savunma ve hücumdaki x-faktör performansı.

Bu arada Lebron 10. kez NBA finalinde forma giyebilecek, daha önce bunu yapabilen 3 oyuncu vardı; Bill Russell (12), Sam Jones (11) ve Kareem Abdul-Jabbar (10).

Lakers’da Lebron James 38 sayı, 16 ribaund, 10 asist ile play-off kariyerindeki 27. triple-double performansını sergilerken zirvedeki Magic Johnson’a (30) bir adım daha yaklaştı. Anthony Davis 27 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve Danny Green ile Alex Caruso da 11’er sayıyla ona destek olan isimler oldular.

Denver adına öne çıka faktörler; Murray hem yorgunluğun hem de sakatlığın etkisiyle standartlarının altında kaldı, Jokic faul problemine girdi, Grant’in ekstra çabası yetmedi.

Denver cephesinde ise Nikola Jokic 20 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ve Jerami Grant 20 sayı, 9 ribaund ile öne çıkarlarken, Jamal Murray 19 sayı, 4 ribaund, 8 asist ve Paul Millsap ise 13 sayı, 4 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …