Güncel Haberler

RESMİ: Fethiye, Cook ile Anlaştı

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, 2. yabancı transferini forvet rotasyonuna yaptı.

Geride bıraktığımız sezon Avtodor forması ile izlediğimiz, pandemi öncesi Unics Kazan‘a transfer olan ve sadece 1 maça çıkabilen Elgin Cook artık Fethiye’nin başarısı için ter dökecek.

1.98 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet, Avtodor forması ile VTB’de 14 maçta ortalama 30.4 dakika süre alırken 15.4 sayı, %31.3 3sayı, 5.5 ribaund, 1.7 asist, 1.1 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Cook, atletizmi ve topu yere vurabilmesi ile her iki forvet pozisyonunda da fark yaratabilen bir isim. Şut tehditinin bulunması ve 4 numara için çabuk 3 numara için güçlü kalması ona sürekli ters eşleşme avantajı getiriyor. Genelde dribbling üstü orta mesafe şutlar ve ceza atışları ile takımına skor katkısı veriyor ama tabi kapanan savunmalara karşı dribbling ile potaya gidebilmesi de her iki forvet pozisyonu için çok değerli. Ayrıca açık alanda atletizmi ve dinamik oyun tarzıyla önemli bir silah. Diğer taraftan mücadeleci kimliği ve enerjisi ile her zaman maçın içinde kalmayı biliyor. Ribaundlardaki katkısını da arttırdı bu sezon, özellikle hücum ribaundlarında aktif olan, takımına ikinci şanslar kazandıran bir forvet. Eksilerine gelecek olursak; yay gerisinden istikrarsız bir şutör ve hücumda bazen çok pasif kalabiliyor skor üretimi konusunda. Genelde işin mücadele, enerji ve tamamlayıcılık kısmında ön planda.

Fethiye’nin elinde Neal ve Frazier gibi iki yaratıcı, skorer guard olduğunu düşündüğümüzde yeni kurulan takımda Cook’un onları tamamlayacak bir forvet olduğunu, çok yönlü oyunu, atletizmi, patlayıclığı ve enerjisi ile takıma değer katacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

https://youtu.be/VI2gAH10Y04

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …