Güncel Haberler

Tofaş Dimsa ile Anlaşmaya Yakın!

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş, kanat rotasyonuna takviye yapmaya hazırlanıyor.

Yaz döneminde Zalgiris Kaunas ile anlaşan Tomas Dimsa ile Basketfaul’ün haberine göre anlaşmak üzereler. Litvanya kaynaklı 15min sitesinin haberine göre ise anlaşmanın 1 sezonluk ve kiralama şeklinde olması bekleniyor.

1.96 metre boyunda olan 26 yaşındaki Litvanyalı kısa forvet, Lietkabelis forması ile Litvanya Ligi’nde 24 maçta ortalama 26.7 dakika süre alırken 14.1 sayı, %39.9 3sayı, 2.7 ribaund, 3.6 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 18 maçta ortalama 26.8 dakika sahada kalırken 12.5 sayı, %43.0 3sayı, 1.9 ribaund, 3.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Zalgiris forması ile ligde çıktığı ilk maçta 16 dakika süre alırken 3 sayı, 1 ribaund, 3 asist ile katkı vermişti.

Dimsa etkili dış şutları ile ön plana çıkan, hem 2 hem de 3 numarada görev alabilen bir kanat oyuncusu. Geride bıraktığımız sezon sadece Litvanya Ligi’nde değil, uluslararası arenada, Şampiyonlar Ligi’nde de ne kadar iyi bir şutör olduğunu gösterdi. Dribbling üzerinden de üretebilen, kendi şutunu yaratabilen artı ikili oyunlarda pasör özellikleri de bulunan bir kanat oyuncusu. Hazırlık döneminde genelde Christon ve Kilpatrick’in birebirleri üzerinden üretmeye çalışan Tofaş’ın hücumlarına ekstra derinlik katacaktır, sadece bir ceza atıcısı olmadığını tekrar hatırlatalım. Liglerin başlamasına sayılı günler kala Zalgiris ile iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş olan, Avrupa basketbolunu iyi bilen ve takımın şutör eksiğini rahatlıkla doldurabilecek, düzgün karakterli bir ismi kadroya katmak Tofaş adına çok değerli olacak. Kilpatrick ve Christon’ın deliciliği ile Dimsa’nın şutör oyunu birleşince Tofaş’ın hücum opsiyonlarının bir kat daha artacağı kesin.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …