Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka’nın Rakibi Cholet, Tanıdık Sloven Forvet ile Anlaştı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Pınar Karşıyaka’nın rakiplerinden olacak koç Kunter yönetimindeki Fransa JeepElite Pro A ekibi Cholet, kadrosunu tanıdık bir Sloven forvet ile güçlendirdi.

Geride bıraktığımız sezon ülkemizde Afyon Belediyespor forması giymiş olan Gregor Hrovat ile yeni sezon için anlaştılar.

1.96 metre boyunda olan 26 yaşındaki Hrovat, BSL’de 22 maçta ortalama 31.3 dakika süre alırken 12.1 sayı, %30.2 3sayı, 4.0 ribaund, 4.8 asist, 1.8 top çalma istatistikler ile komple bir performans sergilemişti.

Hrovat, takım oyununa yatkın ve sahada herşeyi 7/10 seviyesinde yapabilen, her eve lazım bir forvet. Elbette bir yıldız ya da önemli bir skor opsiyonu değil. Ancak ribaundlara katkı veren, topla haşırneşir olabilen, pas kalitesi yüksek olan ve açık alanda da yarı sahada da takımına skor katkısı verebilen bir görev adamı. Ayrıca savunmada da sertliği ve fiziksel temastan kaçmaması koç Kunter’in savunmaya ve kontrollü oyuna dayalı yarı saha basketbolunda iyi iş çıkaracaktır. Hemen formasını giyip katkı verebilecek bir derecede iyi bir profesyonel.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, McGee’nin Son Saniye Üçlüğüyle Yıkıldı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 27. hafta mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk olduğu Strasbourg karşısında …