Güncel Haberler

Burak Bıyıktay, Beşiktaş’ın Hazırlık Dönemini Değerlendirdi

Cevat Soydaş Turnuvası’nda iyi sinyaller veren Beşiktaş Sompo Sigorta‘nın koçu Burak Bıyıktay, ING Basketbol Süper Ligi‘nin başlamasına 1 hafta kala takımıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

İşte koç Bıyıktay’ın Basketfaul’e yaptığı değerlendirmeden kalan satır başları:

Bahçeşehir’le birlikte en fazla hazırlık maçı yapan takımsınız. Büyükçekmece’den sonra Cevat Soydaş’ta üç maçın ikisini kazandınız. Gelişimi nasıl görüyorsunuz?

9 hazırlık maçının üçünü kazandık ama doğal olarak önceliğimiz hazırlık maçlarını kazanmak değil, birlikte oynama alışkanlığımızı geliştirmekti. Genel olarak çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Bandırma organizasyonundan gelenler Teksüt ve Bandırma Kırmızı olarak farklı takımlarda oynamışlardı. Bu oyuncuların dışında da farklı yerlerden genç eklemelerimiz oldu. Sonuçta yeni kurulan bir takım olarak zamana ihtiyacıöız var ama zaman kesinlikle lehimize çalışıyor.

Pota altını yeterli görüyor musunuz?

Kesinlikle evet. Alperen yaşının çok üzerinde bir oyuncu. Furkan Haltalı geçirdiği sakatlık sonrası form tutmaya başladı. Ercan Osmani ise milli takımın çok ihtiyacı olan 4 numarayı doldurabilecek özelliklere sahip.

Oyun kurucu pozisyonunu konusundaki yorumunuz nedir? Biraz fazla top kaybı olmuyor mu?

O pozisyonu çok genç üç oyuncuya teslim ettik ve doğal olarak deneyim sorunu yaşıyorlar ama büyük potansiyelleri var. Markell Johnson sakatlandığı Bursaspor maçında 10 dakikada 7 asist yaptı. Ömer Yasir çok yetenekli ve çok zeki. Deneyim, kuvvet eksikliklerini çözebilir ve play maker felsefesini yakalarsa çok iş yapar. Benzer yorumu Eray için de yapabilirim. Top kayıpları deneyim ve birlikte yeterince oynamamakla ilgili. 

Egehan Arna’nın başlangıcı iyi yaptığını düşünüyor musunuz?

Genç de olsa takımın en deneyimli oyuncusu ve çok daha iyi oynayacağından eminim. Çok yönlü oyunu, oyun zekası, hem 3, hem 2 gibi oynayabilmesi parlak bir geleceğin işaretleri…

Bu takımın hayal ettiğiniz kimliği nasıl olmalı?

Savaşan, iyi savunma yapan, vazgeçmeyen bir oyuncu grubu… 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …