Güncel Haberler

Furkan Korkmaz, Fanus Günleri ve Kariyeri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

NBA ekiplerinden Philadelphia 76ers forması giyen milli oyuncumuz Furkan Korkmaz, NTV’nin yayınına konuk olarak fanustaki günlerinden kariyer planlarına kadar bir çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Öncelikle fanus günlerine değinen Korkmaz şu ifadeleri kullandı:

Seyirciler için dışarıdan bakıldığında çok keyifli bir ortam gibi duruyor ama oyuncular için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Neredeyse her gün test olduk. Maçlar başlayınca zamanın nasıl geçtiğini anlamadık ama neredeyse 55 günlük bir kamp süreci oldu orada. Avrupalı oyuncular olarak özellikle milli takım kamplarından bunlara alışkınız ama Amerikalı oyuncular böyle bir şeye alışkın değiller. Ama tabii önemli olan oraya çıkıp maçları oynayabilmekti, ben de bu tarihi organizasyonun bir parçası olduğum için çok mutluyum.

Bu sezon oynanmayıp bu maddi kayıplar devam etseydi önümüzdeki 3-4 yıla yansıyacak bir şey olacaktı ve ben de önümüzdeki yaz serbest kalacağım için ligin devam etmesinden dolayı memnun oldum.

NTV

Furkan bunlara ek olarak “Black Lives Matter” protestolarının da NBA oyuncuları tarafından bu platform sayesinde daha iyi desteklendiğini, tüm dünyada dikkat çektiğini ifade etti.

Kariyer gelişimi ve gelecek planları hakkında ise şu açıklamaları yaptı:

İlk 2 sezon çok fazla sakatlık yaşadım, fazla oynayamadım. Bu sebeple bu sezon benim için kırılgan bir sezondu. Neden diye sorarsanız; ilk 2 sene fazla oynayamadım, tamam. Bu bir hikaye ancak yeni bir hikayenin başlaması gerekiyordu benim açımdan NBA’de. Philadelphia’ya tekrar döndüm, 2 sezon kötü anılar biriktirdiğim bir şehre dönmek benim açımdan bir meydan okuma oldu. Oraya dönmek çok zor bir karardı ancak bunun olumlu sonuç verdiğini görmek beni gururlandırdı. Her zaman yeni hedefler, yeni hayaller oluyor ancak ben sezondan beklediğimi aldım.

Bu sene artık şehre çok alıştım, organizasyona çok alıştım. Takımı ve kimyayı biliyorum. Philadelphia’da devam etmek isterim.

NTV

Korkmaz, ülkemizi tanıtmak adına çalışmalar yürüttüğünü de ifade etti:

Ülkemizde gezilmesi görülmesi gereken çok yer var. Amerikalıların da bu konuda bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’yi tanıtmakla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Ekiple de bunu konuşup, değerlendirip, toplantılar yapıyoruz. Hatta Kültür ve Turizm Bakanlığımız’la da önümüzdeki hafta bir toplantı yapıp çok güzel projeler yaratacağız. Sahada bir tabirimiz vardır ya, ‘Bayrakları asma’ tabiri… Onu saha dışında ne kadar yapabilirsem o kadar mutlu olacağım.

NTV

Furkan, kasım ayında Hırvatistan ve Hollanda ile oynanacak milli maçlarda oynayıp oynamayacağının belli olmadığını söylerken “Ne zaman, nerede olursa olsun bizim için o formayı giyip sahaya çıkmak paha biçilemez.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Indiana, Lakers’ı Farka Boğdu!

NBA Doğu Konferansı’nın dişli ekiplerinden Indiana Pacers, konuk ettiği Batı’nın play-off kovalayan önemli ekiplerinden Los …