Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’ın Rakiplerinden Rytas, Estonyalı Forvet ile Anlaştı

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray ile aynı grupta yer alacak olan Lietuvos Rytas, forvet rotasyonuna bir takviye daha yaptı.

Geride bıraktığımız sezon Kalev forması ile izlediğimiz Kristjan Kitsing ile yeni sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

2.0 metre boyunda olan 29 yaşındaki Estonyalı forvet VTB Ligi’nde 18 maçta ortalama 11.0 sayı, %34.0 3sayı, 4.0 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Estonya milli takımının da önemli bir parçası olan tecrübeli forvet 4 numara pozisyonunda görev alıyor. Dış şut tehditi, ribaundlara verdiği katkı ve pozisyon bilgisi ile iyi bir görev adamı. Kariyeri boyunca istikrarlı bir oyuncu olan Kitsing, ikili oyunlarda dışa devrilerek bulduğu şutlar ile rakip savunmaları zorlarken gerektiğinde topu yere vurup potaya da gidebilen bir forvet. Haddini bilen oyun tarzı ve savunmada da çalışkan bir oyuncu olmasıyla Rytas’a değer katacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Igokea Galibiyetini Değerlendirdi

FIBA Şampiyonlar Ligi H grubu ilk maçında temsilcimiz Tofaş, deplasmanda Igokea’yı uzatma sonunda 102-104’lük skorla …