Güncel Haberler

Ataman, Anadolu Efes Medya Gününde Soruları Yanıtladı

Anadolu Efes‘in düzenlediği Turkish Airlines Euroleague medya gününde koç Ergin Ataman basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Anadolu Efes‘in tecrübeli koçunun yaptığı açıklamadan öne çıkan noktalar şu şekildeydi:

Hidayet Türkoğlu’nun açıklamaları hakkında: “Türkiye ve Avrupa kamuoyunun tasvip etmediği bir üslupla bana yöneltilen eleştiriler hakkında hiçbir şekilde cevap vermeyeceğim.”

“Hem EuroLeague hem de TBF, ‘fanusta’ sezonu bitirme trenini kaçırdı. Yeni sezonun böyle başlayacağını sanmıyorum.”

Vatutin’in açıklamaları ile ilgili: “Ben de katılıyorum. EuroLeague çok talihsiz bir karar verdi. EuroLeague’in karar vericilerinin de bu karardan çok mutlu olmadıklarını düşünüyorum. O yüzden bu sezonu mutlaka oynatmak zorunda oldukları bir gerçek.”

“EuroLeague bu sezonu da tamamlayamazsa bir inandırıcılığı kalmaz. EuroLeague’in dünyada çok büyük bir izleyici kitlesi var. Eğer sezon tamamlanmazsa güvenilirliğini kaybeder. O yüzden bence bu sezonu mutlaka tamamlamaya çalışacaklardır.”

“Larkin geçtiğimiz yıl Türk pasaportu aldı. Hem Türk halkının hem Cumhurbaşkanımızın hem de Sayın Bakanımızın yoğun ilgisi ve katılımlarıyla. Pandemi nedeniyle Olimpiyat elemeleri ertelendiği için milli takımda yer alamadı. Larkin, Milli Takım ile maç oynayamadığı için Türk statüsünde oynayamıyor şu an. Sezon içinde milli maç olup olmayacağı belli olmadığı için Türk statüsüne de geçemiyor hemen. Yönetmeliğin pandemi şartları nedeniyle yok sayılıp Larkin’in sezona diğer Türk statüsündeki oyuncular gibi başlamasını bekliyorum. Federasyonun bu konudaki cevabını merakla bekliyoruz.”

“Tenis turnuvaları başladı, Tour de France başladı, Formula 1 başladı, dünyada her yerde spor düzenleniyor. Ben bubble sisteminin geleceğini düşünmüyorum. Sezonun tek yere nasıl sığacağını da tahmin edemiyorum.”

“Geçen sezonun lideri olarak, galibiyet rekorları kıran takımı aynen koruduğumuz için sezona iddialı başlıyoruz. Revizyon yapan önemli takımlar oldu, CSKA çok önemli oyuncular aldı. Armani Milano flaş transferler yaptı. Real Madrid, Barcelona, Maccabi aynı seviyede.”

“Euroleague’de geçen sene büyük üstünlük sağlamıştık. Aynı basketbolu ve başarıyı yakalamaya çalışacağız. Euroleague’in birçok yerde seyircisiz oynanacak olması bir dezavantaj. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik diyemem, bu yüzden sezona aynı başlayamayabiliriz.”

“Sezona hazırlık turnuvalarına dahil olamadık. Diğer yerlerde hazırlık maçlarının firesiz oynandığını görüyoruz. Bunu gerçekleştirememek sezon başı hazırlıklarımıza darbe vurdu. Euroleague başlayınca ritm bulmaya çalışacağız.”

“Yakın zamanda kapalı sistem bir EuroLeague’e geçileceğini düşünüyorum. Bunun da hem EuroLeague hem de kulüpler için çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

“Geçen sezonun sonunda birçok oyuncu oynamak istemiyordu ama bence onlar da gördüler ki bir şekilde oynanıyor. Onun için oyuncuların da kendilerini koruyarak, sahada en üst mücadeleyi vererek bu heyecanı herkese izleteceklerini düşünüyorum.”

“Yaz döneminde isteyip de alamadığımız kimse olmadı. Biz tamamen kadroyu koruma üzerine plan yapmıştık. Kadroda fire vermediğimiz için de transfer çalışması yapmadık. Bazı isimler çıktı ama hiç hamle yapmadık. Ancak tabii olası durumlara karşı B ve C planlarımız da vardı. Gözlemci ekibimiz bu konuda planlarını yapmıştı.”

“Larkin’in tedavisi ve bireysel çalışmaları devam ediyor. Açıkçası 1 Ekim’deki EuroLeague maçında sahaya dönmesini bekliyoruz ama kaç dakika, nasıl bir performansla oynayacağını kestiremiyorum. Çünkü takım antrenmanlarına başlamadı.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …