Güncel Haberler

Afrika, Liga Endesa’nın Önemli Pazarlarından Biri!

12 Eylül Cumartesi başlayacak olan İspanya Süper Kupa organizasyonunun 52 Afrika ülkesinde Facebook üzerinden canlı olarak seyredilebilecek olmasının duyurulmasının ardından sizlere Afrika ile Liga Endesa arasındaki bağı tekrar hatırlatayım istedim.

Öncelikle ufak bir hatırlatma; Cotonou anlaşması sayesinde bir çok Afrika ülkesine ait pasaportu bulunan oyuncular İspanya’da yerli statüsünde forma giyebiliyorlar.

Diğer taraftan doğma büyüme Afrika ülkesi vatandaşı olan bir çok oyuncu da forma giyiyor Liga Endesa’da. Gelin bu isimlere beraber bakalım:

Yeşil Burun Adaları (Walter Tavares – Real Madrid)
Gana (Yakuba Outtara – Real Betis)
Malí (Sagaba Konate – Zaragoza)
Nijerya (Tonye Jekiri-Baskonia, Stan Okoye-Gran Canaria, Obi Enechionya-Real Betis, Rasheed Sulaimon-Zaragoza, Obi Emegano-Fuenlabrada, Moses Kingsley-Bilbao)
Kongo Cumhuriyeti (Viny Okouo-Gipuzkoa, Jordan Sakho-Burgos)
Demokratik Kongo Cumhuriyeti (Christian Eyenga-Fuenlabrada)
Senegal (Moussa Diagne-Andorra, Malik Dime-Andorra, Ilimane Diop-Baskonia, Mamadou Niang-Real Betis, Clevin Hannah-Andorra, Youssoupha Fall-Baskonia)
Sierra Leona (Babatunde Olumuyiwa-Andorra)
Sudán (Peter Jok-Murcia)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …