Güncel Haberler

Denizli Başkanı Deveciler: “Tüm Şartları Yerine Getirdik, Takdir Artık TBF’nin.”

Tahkim Kurulu’ndan dönen kararın ardından Türkiye Basketbol Federasyonu Bandırma’dan boşalan koltuk için başvuruların 18 Eylül’e kadar alınacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine kendisine yeterli süre verilmediği için tahkime giden Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket‘in başkanı Veli Deveciler, DHA’ya yaptığı açıklamada teminat mektubu dahil tüm evrakların tamamlandığını, başvuru için artık takdirin TBF’de olduğunu belirtti.

Daha önce Basketbol Süper Ligi’ne katılmak için yapılan başvurusu teminat mektubu şartını yerine getirmediği için kabul edilmeyip Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na itiraz eden, bu süreçte TBF yönetimiyle karşılıklı açıklamalarla polemik yaşayan Denizli temsilcisinde yönetimle birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Veli Deveciler, “Tüm şartları karşıladık, süreci ve takdiri Türkiye Basketbol Federasyonuna bırakıyoruz“ dedi.

TBL’de koronavirüs salgınıyla yarıda kalan geçen sezonu ikinci bitirip ek sürede BSL’ye katılmak için avantajlı olan Fethiye Belediyespor da başvuru evrakları için hazırlığını sürdürürken Deveciler, basın toplantısında, “Bizler Denizli’de basketbolun gelişmesi, ilimizde oynanması ve bunun için hedeflenen noktalara gelinmesi için çaba sarf ediyoruz. İlk başvuru sürecinde teknik olarak adlandırdığımız, hukuki olarak adlandırdığımız hatalar oldu. Hataların mercii hukuki kurumlardır. Sonuç olarak buradaki düzenlemenin yanlış olduğu, bizim başvuru talebimizin reddinin hatalı olduğuna Tahkim Kurulu tarafından karar verildi“ dedi.

“Netice itibariyle her şeyi doğru yaptığımız ortaya çıktı“ diyen Deveciler, “Buradaki teknik eksiklik, hiç kimseye bir becerisizlik ya da ona benzer laflarla itham edilecek durum değildir. Bu teknik bir sorundur ve hukuki olarak giderilmiştir. Bundan sonraki aşamada TBF yeni bir duyuru süreci açtı. Bu duyuru sürecine katılmak arzusundayız. Teminat mektubu eksikliğinden söz ediliyordu ancak bize bunun için zaman verilmemişti. Dün itibariyle teminat mektubunu aldık. Bu şartı yerine getirdiğimiz için çok memnunuz. Tüm şartları yerine getirmiş durumdayız. Bugün itibariyle tüm belge ve evraklarımızı Türkiye Basketbol Federasyonu’na sunacağız. Bundan sonraki süreci, takdiri Basketbol Federasyonu’na bırakıyoruz. Layık olduğumuzu düşündüğümüz yerde Süper Lig’de olmayı arzu ediyoruz“ diye konuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …