Güncel Haberler

RESMİ: Euroleague 2021 Final Four Organizasyonu Köln’de Düzenlenecek

Turkish Airlines Euroleague yönetimi beklendiği gibi 2021 Final Four organizasyonuna Almanya’nın Köln kentinin ev sahipliği yapacağını ve maçların Lanxess Arena’da oynanacağı açıkladı.

Hatırlayacağınız üzere eğer pandemi nedeniyle 2019-20 sezonu yarıda kalmamış olsaydı, 2020 Final Four organizasyonunun da Köln’de düzenlenmesine karar verilmişti zaten.

Euroleague yönetimi yaptığı açıklamada pandemi nedeniyle bu sezon düzenlenemeyen Final Four’un yeni sezonda da anlaştıkları üzere Almanya en büyük 4. şehri olan Köln kentinden düzenleneceğini duyurdu. 28-30 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenecek organizasyona Lanxess Arena ev sahipliği yapacak. 21 yıldız üst düzey spor organizasyolarına kapılarını açan bu salonda 2020-21 Euroleague sezonunun şampiyonu kupasını kaldıracak.

Başkan Bertomeu yaptığı açıklamada bu yeni 10 yıllık periyodun ilk Final Four’unu Euroleague’de temsilcisi bulunmayan büyük bir şehirde yaparak organizasyona yeni taraftarlar kazandırmanın ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatmak istediklerini belirtti.

2009 ve 2016 yıllarında iki kez Euroleague Final Four organizasyonuna ev sahipliği yapan Berlin’in ardından Köln bu organizasyona ev sahipliği yapacak ikinci Alman kenti olacak. Ayrıca Köln, bu yüzyılda Final Four organizasyonuna ev sahipliği yapan ama Euroleague’de bir takımı bulunmayan 4. şehir olma ünvanına da sahip olacak. Halihazırda Euroleague’deki 18 takımdan iki tanesinin, Alba Berlin ve Bayern Munich, Alman temsilcileri olduğunu gördüğümüzde zaten Euroleague için Almanya marketinin ne kadar önemli ve stratejik olduğunu anlayabiliyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …