Güncel Haberler

Galatasaray’ın Başarılı Koçu Erdoğan, Hazırlık Dönemini Değerlendirdi

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi ekiplerinden biri olan ve yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan Galatasaray Doğa Sigorta‘nın başarılı koçu Ertuğrul Erdoğan, Basketfaul’ün video röportajına katılarak yeni sezon hazırlıklarını değerlendirdi.

Sarı kırmızılıların tecrübeli koçunun yaptığı açıklamalardan gelen satırbaşları şu şekildeydi:

  • Maskeyle koçluk yapmak rahatsızlık veriyor ama özen gösteriyoruz. Takım içinde iki pozitif vaka nedeniyle, doktorun da tavsiyesiyle kurallara uyuyoruz.
  • Enerjisi yüksek ve kısa oyuncuları yetenekli bir kadro görüyorum. Geçtiğimiz iki yıl gibi enerjisi yüksek, açık saha basketbolu oynayan ve geçen yıla göre savunması daha iyi bir gruba sahibiz. Bu sene kısa oyuncularımızın daha etkili olabileceği bir takımız.
  • Önceki sezonlarda guard pozisyonunu Tai Webster ve Can Korkmaz ile oynadık ve bence ikisi de bize büyük katkı yaptı. Tai’nin kötü oynadığı derbi maçı olmadı. Bu seneki transferimiz Alex Hamilton bana göre bizim takımın aradığı bir guard. Topu elinde fazla tutmayan, az dripling yapıp topu çabuk yönlendiren, doğru adama doğru zamanda pası veren bir oyuncu.
  • Bize gelen raporlara göre Johnathan Williams çalışkan, iyi karakterli, antrenman yapmayı seven bir oyuncu. Genç bir oyuncu olarak hedefleri var. Bize fiziksel anlamda atletizmi ile, ön sahaya çabuk gelmesi, pick and rollerde çember üzerine çabuk çıkma özelliği ve ribaundculuğu ile bize katkı yapacağını düşünüyorum. Ayrıca çabuk ayakları savunmamızı da katkı vereceğini, adam değiştirme savunmamızı rahatlatacağını düşünüyorum. Bu oyuncuyu seçme sebeplerim arasında Berke ve Ayberk’i kullanma düşüncem de var.
  • Başka transfer düşünüyoruz. Şampiyonlar Ligi’nin başlayıp başlamayacağı da kararımızda önemli. Takımı gördükten sonra ihtiyaca göre altıncı oyuncuyu alabiliriz, acelemiz yok.
  • Avustralya Ligi çok değerli. Mücadele etmekten, antrenman yapmaktan kaçınmayan oyuncularla dolu. Genel olarak Avustralya pazarı Türkiye’ye uygun ama tabii orada rakamlar yüksek. Avustralya basketbolu bize de yakın.
  • G-League’den birinci yılın sonunda veya çok takip ettiğimiz oyunculara talip oluyoruz. Oynanan basketbol tamamen kısalara döndüğü için uzun seçerken elinizde fazla alternatif yok. Savunma yapılmadığı için oyuncuların savunmasını anlamak da mümkün değil.
  • Bu sene enteresan, virus nedeniyle kadroyu geniş tutup BGL’den de birçok oyuncuyu kadromuza aldık. Her an pozitif vakalarla karşılaşabiliriz. BGL ile altyapı arasındaki bağı kuvvetlendirip altyapının ne kadar önemli olduğunu hem taraftara, hem yönetime vurgulamak istiyoruz. Bu, bir anlamda bir mesaj.
  • Berke bana göre potansiyeli çok yüksek, beğendiğim bir oyuncu ama kafasındaki basketbolu değiştirmesi gerekiyor. Bence Euroeleague potansiyeline sahip. Ama unutmamak lazım ki bazen çok yetenekli oyuncular duvara toslar. Bizdeki şansını iyi kullanırsa Türk Baketboluna kazandırırız. Ayberk bana göre potansiyelinin çok daha gerisinde. İnşallah farkına varır ve A Miili Takım oyuncusu olmak yolunda ilerle.
  • Yeni sezonda geçen yılki hedefi tutturmak istiyoruz. Hedefimiz hem Şampiyonlar Ligi’nde, hem BSL’de ilk dört arasında yer almak. Tabii ki bu çok kolay değil. Efes’le Fenerbahçe’nin arkasında sıralanacak takımlardan biri olmak istiyoruz.
  • Basketbolda uzun oyuncuların, kısalar kadar dominant olduğu dönemleri özlüyorum. Kora kor mücadele, low post kavgaları benim çok sevdiğim bir şey. Bu yavaş yavaş ortadan kalkıyor ve biz de Avrupa olarak bu modaya uyuyoruz ama ben keyifli bulmuyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …