Güncel Haberler

Fethiye, Yunan Guardı Gündemine Aldı!

Bandırma’dan boşalan ING Basketbol Süper Ligi’ndeki koltuk için başvuru yapan takımlardan biri olan Lokman Hekim Fethiye Belediye, gündemine tecrübeli bir Yunan guardı aldı.

Denizli ile beraber BSL’deki koltuk için en güçlü aday olan Fethiye temsilcisi, lige kabul edilmesi durumunda prensip anlaşması yapmak istediği oyuncuları belirlemeye başladı. Sports TV’nin haberine göre, yönetim şuanda boşta olan Yunan guard Nikos Pappas‘ın menajeri ile irtibata geçerek, kendisine 2 yıllık bir kontrat teklif etmeye hazır olduklarını belirttiler.

1.95 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli guard, çeşitli sakatlıklar nedeniyle bu sezon Euroleague sahnesinde sadece 10 maçta görev alabilen Pappas, ortalama 11.4 dakika süre alırken 4.4 sayı, 1.3 ribaund ve Yunanistan Ligi’nde ise 13 maçta ortalama 16.8 dakika sahada kalırken 6.9 sayı, 1.3 ribaund, 2.8 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Pappas, enerjisi, savaşçı kimliği ve skorer oyunu ile aslında son yıllarda Panathinaikos’un önemli parçalarından biriydi. Ama koç Pitino’nun göreve gelmesiyle birlikte yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle gözden düştü. Dakikaları azaldığı gibi verimliliği de çok düştü. Duygusal bir oyuncu olmasının etkisiyle çok zorlandı bu dönemde. 2015 yılında geçirdiği aşil sakatlığının aynısını 2019 Ocak ayında da geçirince sezonu erken kapatmak zorunda kalmıştı. Bu sezon ise sakatlık sonrası pek iyi bir görüntü vermedi. Eski agresifliğini özellikle hücumda gösteremedi. Zaten Panathinaikos da 7 sezonun ardından biten kontratını uzatmadı ve onunla yollarını ayırdı.

Fethiye ile anlaşırsa toparlanmak adına ikinci bir şans yakalayacağını düşünüyorum. Ateşli taraftarların desteği ve alacağı sorumluk onun yeniden motive olmasını sağlayacaktır. Ritmini bulduğu zaman önemli bir skor opsiyonu olan Pappas hem delicliliği ile hem de üçlükleri ile hücuma değer katacağı gibi savunmada da güçlü fiziği ve enerjisi ile faydalı olacaktır. Yanında yer alacak diğer guard da çok önemli olacak, onu dengeleyebilecek, daha organizatör bir isim gerekecek. Pappas her ne kadar 2 numarada görev alıyor olsa da sazı eline alıp, topla oynayıp birebir üretmeyi de seven bir guard, bu nedenle top paylaşımı önemli olacaktır. Yaşadığı ağır sakatlıkları ve son sezonlardaki düşüşünü masaya koyduğumuzda “riskli” bir transfer olacak diyebiliriz. Ancak sınırlı bir bütçeyle yola çıkacak olan ve transfer için sınırlı bir markette kısa sürede hamle yapmak zorunda olan Fethiye için riske değer, doğru bir seçenek olacağını düşünüyorum.

https://youtu.be/Qy9LkO17Vjw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …