Güncel Haberler

HDI Sigorta Afyon Belediye’yi Mercek Altına Alalım

2020-21 sezonunda ING Basketbol Süper Ligi‘nde mücadele edecek takımları mercek altına almaya devam ediyorum.

Bu yazımda sizlere yeniden yapılanan HDI Sigorta Afyon Belediye Basketbol‘u tanıtmaya, analiz etmeyeye çalışacağım. Keyifli okumalar.

Geçtiğimiz sezon sınırlı bir bütçeyle kurulan hatta ligden çekilmesi gündeme gelen ama Cömert Küce’nin taşının altına elini koyması ile yeniden toparlanan Afyon, mütevazi bütçeyle kurduğu takımla lige renk kattı ve en zorlu deplasmanlardan biri oldu taraftar desteği ile.

Bu sezon pandeminin de etkisiyle beraber bütçeyi daha da küçültmek zorunda kaldılar ve bu nedenle kurdukları kadro da biraz daha düşük seviyede oldu.

Koç Sevim ile yola devam eden Afyon’un kaderini belirleyecek isim takımın direksiyonunu emanet ettikleri tecrübeli oyun kurucu Chris Wright olacak. Birleşik Amerikalı guard geride bıraktığımız sezon Torun forması ile ortaya koyduğu performansı Afyon’da da tekrar edebilirse bu kadroya sınıf atlatabilir. Özetle Crawford gibi ondan da çok ley bekliyor olacak koç Sevim ve ekibi. Diğer taraftan Meksikalı tecrübeli skorer Pako Cruz da koç Sevim’in en güvendiği isimlerden biri olacak. Onun dış şutları ve topsuz oyunda da etkili olabilmesi yarı saha basketbolunda Afyon’un tehlikeli bir takım olmasını sağlayacaktır.

3 numarada genç isimler Sinan Sağlam ve Berke Aygündüz’ün yanı sıra G-League’den kadroya kattıkları J.P. Macura yer alacak. Bu durum 3 ismin de gelişimi adına önemli olsa da özellikle savunma ve ribaundlar konusunda takıma verecekleri katkı Afyon’un kaderini belirleyecek noktalardan olacak. Ayrıca Macura’nın Cruz ve Wright’ı skor konusunda mutlaka desteklemesi gerekecek. Bu pozisyonda Afyon’un 3 ismin enerjisine çok ihtiyacı olacak. 4 numarada ise Leissner hamlesini yaptılar. Bana kalırsa bu seviyeler için yeterli bir isim değil. Özellikle dakikaları arttığında takıma katkısının düşeceğini, savunma ve ribaundlar konusunda beklentileri karşılayamayacağını düşünüyorum. Aldridge’in dinamizmini bulmaları zor görünüyor.

Pota altında da sınırlı ve soru işaretleri ile dolu bir rotasyonu olacak Afyon’un. Kairys önemli bir kariyere sahip ama gittiği takımlarda hep alternatif uzun olmak zorunda kaldı. Çünkü küçükken kene ıssırması nedeniyle yaşadığ sorun kondüsyonunu etkiliyor ve uzun süreler verimli olarak sahada kalamıyor. Onu yedekleyecek isim ise Karşıyaka’da ve Telekom’da beklentileri veremeyen, artık genç oyuncu statüsünden çıkmış ama halen Türk basketbolunun çok şey beklediği uzun Egemen Güven olacak. Kairys’in dakikaları kısıtlı olacağı için bir çok maçta ciddi sürerler alacaktır ve artık bu süreleri verimli, faydalı kullanması gerekiyor ki Afyon adına en büyük soru işaretlerinden biri de bu olacak.

Geçtiğimiz sezona nazaran daha mütevazi ve riskli bir kadro kuran Afyon’un bu sezon yarı saha basketbolunu tercih edeceği ve özellikle savunmada takımdan enerji, sertlik bekleyeceği bir gerçek. Wright dışında birebirde etkili bir silahları olmaması da onların saha yerlerşimi ve pas trafiği konusunda ekstra çalışmalarını gerektiriyor. Eğer yerli oyunculardan ekstra katkılar alamazlar ve Macura ile Leissner beklenen verimliliği gösteremezse bu sezonun düşme adaylarından biri olacaklarını söyleyebilirim rahatlıkla.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …