Güncel Haberler

Galatasaray, Uzun Transferini Rishon’dan Yapma Konusunda Israrcı!

İsrail Ligi’nde final oynama başarısı gösteren Rishon’un uzunu Zach Hankins ile Ağustos ayında anlaşan Galatasaray Doğa Sigorta, oyuncunun sağlık sorunları nedeniyle kontratı daha ilk günlerinde feshetmek zorunda kalmıştı.

Sarı kırmızılılar boşalan 5 numara rotasyonunu yine geride bıraktığımız sezon Rishon forması giymiş bir isimle doldurmaya hazırlanıyor. Sportando’nun haberine göre sezona Rishon ile başlayan ama Aralık ayında NBA takımlarından Washington Wizards‘a transfer olan Johnathan Williams ile görüşüyorlar.

2.06 metre boyunda olan 25 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun, Rishon’da 9 maçta ortalama 27.1 dakika süre alırken 12.2 sayı, 10.4 ribaund, 1.0 asist ve Wizards’da ise 14 maçta ortalama 12.9 dakika sahada kalırken 3.2 sayı, 4.6 ribaund istatistikler ile katkı vermişti.

Solak uzun atletik özellikleri ile dikkat çeken bir isim. Hankins gibi o da Hamilton’ın takım arkadaşlarından biriydi. Aralık ayında NBA için takımdan ayrılana kadar 5 numarada ana isimdi. Hücumda hem çabuk ayakları ile ikili oyunları potaya devrilerek atletik özelliklerinin yardımıyla efektif bitirebilmesi hem de hareketli pozisyonlarda dribbling yaparak da potaya gidebilmesi ile skor katkısı verebiliyor. Alçak postta fazla silahı yok ve orta mesafe tehditi de sınırlı. Özetle potadan uzaklaştıkça etkisi azalan bir uzun. Ama bunun yanında mobil bir uzun ve açık alanda da takımın yüksek temposuna ayak uydurabilecek özelliklere sahip. Diğer taraftan işin savunma tarafında ise çalışkan bir isim ve fiziği artı atletizmi ile hem iyi bir çember koruyucusu hem de ikili oyunlardaki adam değişmelerinde kısaların karşısında kalabilen bir uzun. Kuşkusuz en önemli artısı ise her iki pota altında da çok iyi bir ribaundçu olması.

Özetle profil olarak Hankins’den çok daha farklı bir isim Williams ve bana göre daha doğru bir isim. Hem savunmada sarı kırmızılılara daha fazla yardımcı olacaktır hem de hem de hücumda Macon ve Hamilton gibi üretken kısaları patlayıcı, atletik bir bitirici olarak daha iyi tamamlayacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=K-Ac-U7a0Ew

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …