Güncel Haberler

RESMİ: Daçka ve Telekom’un Rakibi Hapoel Jerusalem’den Uzun Takviyesi

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi C grubunda temsilcilerimiz Daçka ve Telekom ile mücadele edecek olan Hapoel Jerusalem uzun rotasyonuna takviye yaptığını duyurdu.

Geride bıraktığımız sezon Manresa forması ile izlediğimiz Luka Mitrovic ile 2019-20 sezonunun devamı niteliğinde olan, Eylül ayında oynanacak Final 8 için anlaştılar ve sezonun kalanı için de takım opsiyonuna sahipler.

2.04 metre boyunda olan 27 yaşındaki Sırp uzun , Liga Endesa’da 17 maçta ortalama 15.8 dakika süre alırken 8.4 sayı, 3.9 ribaund, 1.9 asist ve Şampiyonlar Ligi sahnesinde ise 7 maçta ortalama 17.7 dakika süre alırken 7.9 sayı, 3.9 ribaund, 2.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Mitrovic her ne kadar 4 numara fiziğine sahip olsa da aslında 5 numarada daha çok süre alan, daha verimli olan bir uzun. Bu sezon da koç Martinez onu genelde pivot pozisyonunda kullandı. Dış şut denemesi pek yapmayan genelde boyalı alanda bulunmayı seven Mitrovic, hem ikili oyunları çabuk ayakları ve zekası sayesinde yüzdeli bitiren bir uzun hem de bu pozisyonlarda saha görüşü ve pas yeteneği sayesinde takım arkadaşlarına da pozisyon hazırlayabilen bir oyuncu. Aynı şekilde alçak postta da silahları olduğu gibi, buradan pas dağıtımı yaparak hücumlara derinlik katıyor. Jerusalem’de Braimoh ve Thomas gibi atletik isimlerle birlikte de onları yedekleyecek şekilde de süre alabilir, alternatif uzun olarak Şampiyonlar Ligi’nde faydalı olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …