Güncel Haberler

Tofaş, White’ın Kontratını Revize Etti ve Yola Devam Dedi

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş, halihazırda takımın bünyesinde olan tecrübeli uzunun kontratını revize ederek yola devam etme kararı aldı.

Birleşik Amerikalı uzun D.J. White yeni sezonda da Bursa temsilcisinin başarısı için ter dökecek. White geçen yaz Bahçeşehir Koleji’nden ayrılarak Tofaş‘ın yolunu tutmuştu.

2.06 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli uzun geride bıraktığımız sezonda BSL’de 20 maçta ortalama 21.8 dakika sahada kalırken 9.2 sayı, %51.1 3sayı, 2.8 ribaund, 1.3 asist ve EuroCup sahnesinde ise 13 maçta ortalama 24.9 dakika süre alırken 9.7 sayı, %36.1 3sayı, 2.9 ribaund, 1.2 asist istatistikler ile mücadele etmişti.

White, hem orta hem de dış şut tehditi yüksek olan, savaşçı kimliği ve üst düzey profesyonelliği ile artı çalışma etiği ile Tofaş’a değer katan isimlerden biri oldu geride bıraktığımız sezon. Evet ilerleyen yaşıyla birlikte artık savunmada artık ağır kalıyor ve zaman zaman konsantrasyon problemleri yaşıyor ama zekası, tecrübesi ve pozisyon bilgisiyle bu eksiklerini de kapatıyor. Yenilenen Tofaş’da takımın geçen sezondan kalan tek yabancısı olarak koç Ene’nin sahadaki en büyük yardımcılarından biri olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …