Güncel Haberler

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, BSL Bileti İçin TBF’nin Kararını Bekliyor!

TBL’de pandemi nedeniyle yarıda kalan 2019-20 sezonunu 3. sırada tamamlayan ve yeni sezon için de iddialı bir kadrı kuran Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket‘in bu günlerde gözü kulağı TBF’den gelecek açıklamada.

Bildiğiniz üzere TBF, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla mali kriterleri karşılayamayan Bakırköy Basket’in yerine geride bıraktığımız yarım kalan sezonu TBL’de lider tamamlayan Petkim Spor’u BSL’ye dahil ettiğini resmi olarak açıklamıştı. Teksüt Bandırma’nın durumu ise bu bağlamda belirsizliğini koruyor. Eğer Bandırma, ING Basketbol Süper Ligi‘ne alınmazsa yerine davet edilmeyi bekleyen Denizli ekibinin başkanı Veli Deveciler konus hakkında açıklamalarda bulundu:

Süper Lig’e alınma konusunda hala bir dönüş alamadık. Müracaatımızı yaptık. Birden çok faktör olduğu için Basketbol Federasyonu’nu anlayabiliyoruz.

DHA

Deveciler, Bandırma’nın ne yapacağı konusunda bilgilerinin olmadığını da söyleyerek, şu ifadeleri ekledi açıklamalarına:

Takvimin kısalması bizi çok zorlayacak. Planlamamıza uygun bir süre kalmaz ise biz Basketbol Süper Ligi talebimizden de vazgeçebiliriz. TBL’ye göre çalışma programımızı sürdürüyoruz. Yabancılar dahil çalışmalarımıza başladık. Çok iyi bir takım olduk. Biz de herkes gibi gelişmeleri takip ediyoruz. Umarım olumlu ya da olumsuz en kısa sürede bir karar çıkar. Gayemiz, Denizli’de basketbol heyecanını yaşatmak, bu TBL ya da BSL olur önemli değil. Takımımız TBL’nin şampiyonluk adayıdır. Süper Lig olursa da bir kaç takviyeyle yine keyif veren, yarışmacı bir takımı oluşturmak en büyük arzumuz. Ama bu durumda en önemli detay süreler. Umarım her durumda herkes için hayırlısı olur.

DHA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …