Güncel Haberler

Büyükçekmece, İki Genç Uzun ile Anlaştı

Yeni sezon için koç Çıvgın’ı takımın başına getiren ve yabancılarını belirleyen, sadece resmi olarak açıklaması beklene Büyükçekmece, yerli rotasyonuna da takviyeler yapmaya başladı.

İstanbul temsilcisi pota altı rotasyonunu iki genç uzunla derinleştirdi. Son olarak çifte lisansla Sigortam.net İTÜ forması giyen, Fenerbahçe Beko‘nun oyuncusu olan Ahmet Can Duran ve geride bıraktığımız sezon HDI Sigorta Afyon forması ile izlediğimiz Mehmet Alemdaroğlu ile anlaştılar, yakında resmi açıklamalar gelecektir.

2.05 metre boyunda olan 21 yaşındaki Ahmet Can, alt yapı milli takımlarında bir çok kez boy göstermiş bir pivot. Geride bıraktığımız sezon hiç forma giymeyen genç uzun, bir önceki sezon ise Sigortam.net İTÜ ile TBL sahnesinde 28 maçta ortalama 17.5 dakika görev alırken 6.9 sayı, 5.6 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. BSL tecrübesi çok az ve 5 numara için kısa kalırken 4 numara için de ağır kalabiliyor, bu nedenle süreleri zamanla artacaktır, önce koça kendisini kanıtlamalı.

2.05 metre boyunda olan 24 yaşındaki uzun forvet Mehmet ise, geride bıraktığımız sezon ING Basketbol Süper Ligi sahnesinde 23 maçta ortalama 5.7 dakika sahada kalırken 2.1 sayı, 1.4 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti. Enerjisi, ribaundlara katkısı ve savunmadaki direnci ile koç Çıvgın’ın benche döndüğünde rahatlıkla seçebileceği alternatiflerden biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …