Güncel Haberler

RESMİ: Telekom’dan Çaylak Guard Takviyesi

Yeni sezon öncesi hem FIBA Şampiyonlar Ligi hem de ING Basketbol Süper Ligi‘nde son 4 hedefiyle iddialı bir kadro kuran Türk Telekom, guard rotasyonunu çaylak bir isimle tamamladı.

NCAA‘de Butler forması ile izlediğimiz ve adı daha önce Tofaş ile de anılan genç oyun kurucu Kamar Baldwin ile 1 yıllık anlaşma yaptıklarını açıkladılar.

1.85 metre boyunda olan 22 yaşındaki Baldwin bu sezon 31 maçta ortalama 31.6 dakika süre alırken 16.2 sayı, %33.1 3sayı, 4.6 ribaund, 3.3 asist, 1.1 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Birleşik Amerikalı solak oyuncunun artılarını saymaya başlarken bir çok guardın aksine savunması gündeme geliyor. Bu sezon NCAA’de boy gösteren guardlar arasında savunma konusundaki elit listeye girebilir. Pozisyonuna göre güçlü olan fiziği ve atletizmi sayesinde hem perdelere kolay kolay takılmıyor hem de yatay çabukluğu sayesinde kendi gibi atik guardlarında da karşısında kalabiliyor. Zaten savunma konusundaki eksileri de yok denebilecek kadar az. Hücumda ise çabukluğu, deliciliği ve açık alandaki fırsatları iyi değerlendirmesi sayesinde skor üretiminde sorun yaşamıyor, hatta dişine göre rakipleri yakaladığı zaman alçak posttan sırtı dönük bile skor üretebiliyor. Ancak dış şutları hatta orta mesafe şutları bile istikrarlı değil, bu da onu bir adım boşluk bırakılarak savunulacak guardlar arasına koyuyor. Ayrıca pasör özellikleri de bir oyun kurucu seviyesinde değil. Özetle 1-2 numara arasında kalmış, combo guard niteliğinde bir isim Baldwin. Koç Gören’in onunla özel olarak ilgilenerek oyun kurucu özelliklerini geliştirmesi gerekecek. Potansiyelli, savunmadaki enerjisi ve savaşçı kimliği ile takıma değer katabilecek, hücumda da deliciliği sayesinde yanındaki ceza şutörlerini devreye sokabilecek bir guard özetle.

Ben koç Gören’in bir oyun kurucu yerine daha çok 2 numarada süre alabilecek bir isim tercih etmesini beklerdim çünkü zaten ellerinde Can ve Ennis gibi önemli 2 oyun kurucu var. Bu hamleyle beraber Telekom’un genellikle çift oyun kurucu ile oynayacağını söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …