Güncel Haberler

Furkan, Play-Off’daki Boston Eşleşmesini Yorumladı

NBA‘deki gururlarımızdan biri olan, Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz, son maçında Toronto karşısında 21 sayı üreterek hepimizi keyiflendirmişti.

Doğu’da tüm play-off eşleşmelerinin belli olmasının ardından, Boston Celtics ile oynayacakları seri hakkında açıklamalar yaptı milli oyuncumuz:

Bence herkese karşı mücadeleye hazırız. Rakibin kim olduğu önemli değil. Philly Boston’a karşı, bu büyük bir olay, büyük eşleşme.

Eşleşmeler hakkında konuşabiliriz, onlar bizi nasıl ve biz onları nasıl savunacağız. Biz nasıl görüneceğiz, onlar nasıl oynayacak… Bu daha önemli. Bizim içink kilidi açacak olan şey bu.

Ameliyat olan Simmons’ın play-off’larda oynama şansı yok. Ayrıca bileğindeki sakatlığı atlatarak Toronto karşısında sınırlı süreler almak üzere sahaya çıkan Embiid’in de elinden sakatlanması ve maça devam edememesi takımda moralleri bozmuş durumda. Sixers son maçını formalite icabı Houston ile oynayacak.

Furkan takımının ve kendi performansı hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

İniş çıkışlarımız oluyor, benim de iniş çıkışlarım oluyor. Rolümü biliyorum ve iyi hissediyorum. Bu maçı kazanmayı isterdim ancak şu an playofflara hazırlanıyoruz.

Embiid %100 sağlıklı bir biçimde Boston serisinde forma giyebilecek olsa bile 76ers’ın işi çok zor. Boston fanustaki maçlarda ne kadar formda olduğunu gösterdi ve çok daha derin bir rotasyona sahipler. Uzun ve yorucu seride koç Stevens’ın bu avantajı çok iyi kullanacağını, 76ers’ın bu seriyi geçmesinin pek mümkün olmadığını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …