Güncel Haberler

Portland, Dallas’ı Son Saniyelerde Geçti (Lillard’dan Tarihi Performans)

NBA‘de Batı’nın iki dişli ve formda takımının karşılaşmasında Portland Trail Blazers, rakibi Dallas Mavericks‘i Lillard’ın tarihi performansı eşliğinde 134-131’lik skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Portland 34 galibiyete ulaştı ve 8. sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Dallas ise 43 galibiyetle ve averajla Utah’ın arkasında 7. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Bitime 59.1 saniye kala Lillard’ın asistinde Whiteside pozisyonu smaçla bitirdi ve Portland 132-130 öne geçti. Sonrasında Whiteside’ın faulüyle Doncic çizgiye gitti ve Sloven yıldız 1-2 ile dönünce skor 132-131 oldu. Ardından Lillard gönderdiği orta mesafeden isabeti bulamayınca Dallas’a bir şans daha doğdu ama hücum faul yapan Burke topu kaybetti. Bitime 3.9 saniye kala Hardaway’in faulü sonrası çizgiye giden McCollum hata yapmadı ve 2-2 ile skoru 134-131 yaptı Portland lehine. Bitime 1.5 saniye kala Hardaway’in üçlüğü de isabetli olmayınca skor 134-131 olarak tescillenmiş oldu.

Portland’da Damian Lillard 61 sayı (9-17 3sayı, 18-18 serbest atış), 5 ribaund, 8 asist ile müthiş bir maç çıkardı. Kariyerinde 3. kez 60 sayı barajını geçen yıldız guard, Wilt Chamberlain’in ardından bunu başarabilen 2. oyuncu olarak NBA tarihine adını yazdırmayı başardı. Carmelo Anthony de 26 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile ona eşlik eden isim oldu galibiyet yolunda.

Dallas cephesinde ise Kristaps Porzingis 36 sayı (7-9 3sayı), 6 ribaund, 2 blok ile öne çıkarken, Luka Doncic 25 sayı, 8 ribaund, 10 asist ve Tim Hardaway Jr. 24 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile direnen diğer isimler oldular.

https://www.youtube.com/watch?v=lYdjgiHNiGc

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …