Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş, Genç Guardı Kadrosuna Kattı

Teksüt Bandırma ile yapılan anlaşma gereği, Beşiktaş Sompo Sigorta kadrosuna genç guardı kattığını açıkladı.

Bu sezon TBL’de Bandırma Kırmızı forması ile izlediğimiz Eray Akyüz ile 3 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

1.87 metre boyunda olan 19 yaşındaki genç guard TBL sahnesinde 24 maçta ortalama 36.1 dakika süre alırken 17.0 sayı, %28.0 3sayı, 5.1 ribaund, 6.4 asist, 1.4 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Ülke basketbolunun çok şey beklediği yeteneklerden biri olan Eray, çok yönlü oyunu ve genç yaşına rağmen sergilediği olgunluğu ile ileride milli takımımızın en önemli eksiklerinden biri olan oyun kurucu pozisyonunu doldurabilecek kapasiteye sahip. Beşiktaş’ın genç projesinde de kendisine fazlaca fırsat bulacağını, bunları iyi değerlendirip gelişimini sürdürürse, özellikle dış şutlar konusunda, yolunun çok açık olduğunu düşünüyorum.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

Erkek Basketbol Takımımız, Eray Akyüz ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Erkek Basketbol Takımımız, 20 yaşında, 189 cm boyunda olan oyun kurucu Eray Akyüz’ü kadrosuna kattı.

12 Temmuz 2000 doğumlu olan Eray Akyüz, 189 cm boyunda ve oyun kurucu pozisyonunda görev almaktadır.

Basketbol kariyerine Banvit Basketbol Kulübü’nde başlayan Eray Akyüz, 2016-2017 sezonundan itibaren 3 sezon TBL ekiplerinden Bandırma Kırmızı’da forma giydi.

Bandırma Kırmızı’daki son sezonunda (2018-2019) 26 lig maçına çıkan genç basketbolcu; 14 sayı, 3.5 ribaund ve 4 asist ortalamalarını yakaladı.

118 kere Milli Takımlarda forma giyen Eray Akyüz, geride kalan 2019-2020 sezonunu Bandırma Basketbol’da da geçirdi. Burada 24 lig maçında görev alan genç oyun kurucu; 17 sayı, 5.1 ribaund ve 6.4 asist ortalamalarıyla oynadı.

Asist performansıyla bu alan ligin en iyi 5 ismi arasına girmeyi başardı.

Eray Akyüz, 2020-2021 sezonu başında Beşiktaşımız ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş Spor Kulübü Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …