Güncel Haberler

Euroleague Sezon Öncesi 2 Turnuva Düzenliyor (İlkinde Anadolu Efes Var)

Turkish Airlines Euroleage organizasyonu pandemi nedeniyle iptal edilen 2019-20 sezonunun ardından yeni sezon öncesi ilk kez hazırlık turnuvaları düzenleyecek.

2019-20 sezonunun erken bitmesinin ardından yeni sezon için yönetim planlarını yapmaya başladı. Euroleague’in resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre 1 Ekim’de başlaması planlanan 2020-21 sezonu öncesi 2 tane hazırlık turnuvası organize edilecek.

12-13 Eylül tarihinde Zalgirio Arena’nın ev sahipliğinde düzenlenecek turnuvada temsilcimiz Anadolu Efes de mücadele edecek.

Her iki turnuvada iki gün sürece ve ilk günlerinde takımlar yarı final maçlarını oynayıp ikinci günde ise turnuvanın üçüncülük ve final maçları oynanacak.

Resmi siteden konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Basketbolseverlerin uzun süredir EuroLeague’in geri dönmesini beklediğini ve bu sürecin kolay olmadığını biliyoruz. Ancak sizlere harika bir haberimiz var. Avrupa’da basketbolun dönmesi için beklememiz gereken süre kısaldı. Turkish Airlines EuroLeague’in düzenleyeceği WE’RE BACK PRESEASON TOUR’a hazır olun!

EuroLeague Basketbolu, Avrupa kıtasındaki elit basketbola bir kez daha ev sahipliği yapmak için en iyi EuroLeague takımlarının, oyuncularının ve koçlarının boy göstereceği iki tane sezon öncesi hazırlık turnuvası düzenleyecek.

İlk hazırlık turnuvası Litvanya, Kaunas’taki Zalgirio Arena’da düzenlenecek ve karşılaşmalar 12-13 Eylül 2020 tarihinde oynanacak. Bu turnuvaya katılacak takımlar arasında Olimpia Milano, Panathinaikos, Anadolu Efes ve Zalgiris Kaunas yer alıyor. Bu turnuvanın sona ermesinin ardından ikinci bir hazırlık turnuvası da İspanya, Valencia‘daki La Fonteta Salonu’nda gerçekleştirilecek. 15-16 Eylül 2020 tarihinde düzenlenecek turnuvada Bayern Münih, Olympiacos, LDLC ASVEL ve Valencia Basket yer alacak.

Tutkulu taraftarlarımızın Turkish Airlines EuroLeague’i ne kadar çok özlediğini biliyoruz. Biz de taraftarlarımızı çok özledik” ifadelerini kullanan EuroLeague CEO’su Jordi Bertomeu, “WE’RE BACK PRESEASON TOUR, sadece basketbolseverlerin bekleyişini kısaltmakla kalmayacak aynı zamanda oyuncular, koç ekipleri ve takımlara Ekim ayında başlayacak maçlara en iyi şekilde hazırlanma şansını sunacak. Bu iki turnuvadan herkes kazançlı ayrılacak.

Euroleague Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …