Güncel Haberler

Büyükçekmece İlk Hamlesini Yapmaya Hazırlanıyor

Koç Çıvgın ile prensipte anlaşan, yeniden takımın başına getiren Arel Üniversitesi Büyükçekmece, ilk transfer hamlesini de Birleşik Amerikalı bir oyun kurucu ile yapmaya hazırlanıyor.

Son olarak NBA G-League ekiplerinden NAZ Suns forması giyen Matt Farrell ile Sports TV’nin haberine göre anlaşmaya yakınlar.

1.85 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç guard bu sezona Austin ile başlamış sonrasında Suns’a transfer olmuştu. Toplamda 35 maçta ortalama 24.7 dakika süre alırken 9.2 sayı, %35.8 3sayı, 5.3 asist, 3.0 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Avrupa’daki ilk tecrübesine yelken açacak olan Farrell, G-League macerasında haddini bilerek oynayarak, zekası, saha görüşü ve organizasyon becerisi ile ön plana çıkan, atmaktan çok attırmayı tercih eden bir guard olarak ön plana çıkmıştı. Ayrıca yakala at pozisyonlarında özellikle yay gerisinden etkili bir oyuncu. Eksilerine gelecek olursak, öncelikle süratli ya da atletik bir oyuncu değil. Bu da penetreler esnasında zorlanmasına neden oluyor. Ayrıca çabuk guardları savunurken de problem yaşayabiliyor.

Özetle iyi bir takım oyuncusu ancak defoları çok fazla. Ayrıca Avrupa tecrübesi de yok. G-League sahnesinde bile sınırlı bir hücum oyuncusu olduğunu gördük. Bu nedenle Büyükçekmece’nin 2 ve 3 numaraya yapacağı hamleler çok önemli olacak, bir delici bir de şutör skorer almaları gerekiyor bu pozisyonlara ki Farrell’ın atletizm ve skor eksiklerini kapatabilesinler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …