Güncel Haberler

Burak Bıyıktay: “Türkiye’nin Çok Şeyler Beklediği Gençleri Geliştirmek Bizim İçin Bir Sorumluluktur.”

Beşiktaş Sompo Sigorta‘nın koçu Burak Bıyıktay, Basketfaul’e yeni sezon yapılanması hakkında açıklamalarda bulundu.

Bıyıktay, çok genç ama çok yetenekli kadronun kendisine büyük heyecan verdiğini belirtirken, “Türkiye’nin çok şeyler beklediği gençleri geliştirmek bizim için bir sorumluluktur.” dedi. Gençlerin İstanbul’un büyüsüne kapılmadan basketbola odaklanmalarının çok önemli olduğunu söyleyen Bıyıktay, “Biz onları büyük, hatta yıldız oyuncu haline getirmek için elimizden geleni yapacağız. Onların da kendilerine büyük hedefler belirlemeleri gerekiyor.” diye konuştu.

Bıyıktay röportajından satırbaşları şu şekilde:

KRİTERİMİZ MİLLİ TAKIM
  • Bizim için başarının öncelikli kriteri bu gençlerden 3-4’ünü A Milli Takıma seçilmesi, orta vadede ise en az 2-3 oyuncuyu NBA veya Euroleague’de oynarken görmek. Beşiktaş olarak ise play-off’lara kalmamız büyük başarı olur. Sonuçta yabancıları da çaylak bir kadroyla yola çıkıyoruz ama hiçbir maçı bırakmayacak, son topa kadar savaşacak bir ruh oluşturacağımızdan eminim.
  • Kadro derinliğimiz bize büyük avantaj sağlıyor, çok agresif savunma yapacağız. Tabii ki hakedenler daha fazla süre alacak. Ayrıca , “size”lı bir takım olmamız sertlik dozajını artırmamızı sağlayacak.
ETİLER’İN, BEBEK’İN BÜYÜSÜNE DİKKAT

Maç kazanmamız elbette çok önemli, sonuçta hepimiz Beşiktaş’ı temsil ediyoruz ama Türk Basketbolu’nun bize yüklediği sorumluluk açısından oyuncuları kazanmak daha da önemli. Biz onları büyük oyuncu, yıldız oyuncu haline getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çoğu ilk defa İstanbul’a gelen ama hedefleri olan bu gençler Etiler’in, Bebek’in büyüsüne kapılmadan basketbola odaklanmalı ki, ben de dağılmayacaklarını düşünüyorum. İstanbul’un sporcular için tehlikeli bir kent olduğunu unutmamalılar. Hedefi olan oyuncu basketbolla yatıp kalkar. Geçmişte çok yetenekli oyuncuların sıradan oyuncu olarak kaldığını kimse unutmamalı.

ÇOK HEYECANLIYIM

Bir antrenör olarak çok daha hazır kadrolarla, üst sıralarda yer alabilmek için çalıştım ama kariyerimde en fazla heyecanı bu kadro ile hissediyorum. Amacımız kadroyu korumak, daha kapasiteli yabancılarla üçüncü yılımızda şampiyonluğa oynamak.

ERCAN OSMANİ EN İYİ 4’LERDEN BİRİ

Ercan Osmani özellikle fundamentali ile 4 numara için Türkiye’nin en iyilerinden biri ancak vatandaşlığı almış olmasına rağmen milli takımlarda oynamadığı için henüz yabancı statüsünden kurtulabilmiş değil. İnşallah onu milli takıma kazandırırız.

EGEHAN BOŞA GEÇEN YILLARINI TELAFİ EDER

Egehan Arna basketbolumuzun en yetenekli oyuncularından biri ve henüz 23 yaşında. Maalesef son yıllarını boşa geçirdi ancak kaybettiği zamanı telafi edebilecek sürece sahip.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …