Güncel Haberler

FLAŞ: Galatasaray, Yeni Pivotunu da İsrail’de Buldu

Yeni sezon öncesi tüm yabancılarını değiştirmek için kollarını sıvayan Galatasaray Doğa Sigorta, yeni pivotunu da İsrail Winner Ligi’nden getiriyor.

Bu sezon Maccabi Rishon ile final oynama başarısı gösteren ve sarı kırmızılıların ilk yabancı transferi olan Alex Hamilton’ın takım arkadaşı olan Zach Hankins ile, beIN Sports’un haberine göre 1 yıllık kontrat imzaladılar. Yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

Adı daha önce Zaragoza, Buducnost, Zalgiris Kaunas ve Maccabi Tel Aviv ile de anılan Birleşik Amerikalı uzun tercihini Galatasaray’dan yana kullandı.

2019 yılınd Xavier’den mezun olan genç uzun çaylak sezonunda önemli işlere imza attı Avrupa sahnesinde. Özellikle alçak postta ne kadar yetenekli bir uzun olduğunu gösterdi Hankins. Hem sırtı dönük pozisyonlarda hem de 2.11’lik boyuna rağmen ortaya koyduğu mobilite ile ikili oyunlarda yüksek yüzdeli, etkili bitirişlere sahip. Aynı zamanda açık alanda yüksek tempoya da uyum sağlayabiliyor, koşan bir uzun. Diğer taraftan ribaundlar konusunda da fiziğini ne kadar iyi kullandığını genç yaşına rağmen pozisyon bilgisinin yüksek olduğunu gösterdi. Tüm bunların üstüne çalışkanlığı, enerjisi, zamanlaması ve atletizmi ile beraber fiziğini iyi kullanarak çemberini de korumayı bilen, blok tehditi bulunan bir uzun.

Hankins, Auguste’n boşluğunu rahatlıkla doldurabilecek bir uzun. Enerjisi, her iki boyalı alandaki dominant oyunu ve yüksek tempoya uygun mobilitesi ile sarı kırmızılılara değer katacağını, önümüzdeki sezonda takımın Euroleague’e ihrac edeceği yeni isim olacağını düşünüyorum. Ayrıca Hamilton ile zaten takım arkadaşı olması koç Erdoğan’ın guard-pivot arasındaki uyumu sağlamaya zaman harcamayacağı anlamına geliyor. Yeni kurulan bir takım için bu uyumun çok değerli olduğunu düşünüyorum.

2.11 boyunda olan Birleşik Amerikalı uzun Nymburk ile Şampiyonlar Ligi’nde 16 maçta ortalama 21.9 dakika süre alırken 11.1 sayı, 6.8 ribaund, 2.3 blok ve Rishon ile Winner Ligi sahnesinde ise 9 maçta ortalama 24.9 dakika süre alırken 12.8 sayı, 7.2 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …