Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor’dan NBA Patentli Skorer Kanat Oyuncusu Takviyesi

Yeni sezonda ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan Frutti Extra Bursaspor, kadrosunu NBA patentli bir kanat oyuncusu ile güçlendirdi.

Basketfaul’ün haberine göre son olarak Porto Riko ekiplerinden Guaynabo forması ile izlediğimiz Daniel Hamilton ile yeni sezon için anlaştılar.

2.01 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç kanat oyuncusu Porto Riko Ligi’nde 4 maçta görev alırken ortalama 31.5 dakika sahada kaldı ve 17.0 sayı, %34.6 3sayı, 8.0 ribaund, 4.5 asist istatistikleri ile katkı verdi. UConn mezunu olan Hamilton, 2016 NBA Draftı’nda 2.tur 56. sıradan Denver Nuggets tarafından seçilmişti. NBA kariyerinde Oklahoma ve Atlanta ile toplam 25 maça çıktı ve ortalama 9.3 dakika süre alırken 2.8 sayı, 2.1 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile katkı verdi.

Hem 2 hem de 3 numarada görev alabilen Hamilton, etkili dış şutları ile ön plana çıkan bir oyuncu. Ayrıca saha görüşü de iyi seviyede olan ve pas yeteneği kaliteli bir isim, bencil değil, takım arkadaşlarını da beslemeyi seviyor. Özellikle penetre pas oyunlarında devrilen uzunları servisleme konusunda başarılı. Ancak ana silahlarından biri değil potaya kadar gitmek. Genelde orta mesafe şutlarla bitirmeyi seviyor, hareketli şutlar ya da dönerek yaptığı atışlarla sonuca gidebiliyor. Açık alanda hem yaratıcı hem de bitirici olarak çok efektif bir oyuncu. Pozisyon bilgisi ve sahip olduğu avantajlı fiziği ile ribaundlara çok iyi katkı veren bir kanat oyuncusu.

Gelelim eksilerine. Hücumda çok verimli ve istikrarlı bir isim değil. Dış şutları çok etkili olsa da orta mesafe tehditi ve potaya gidişleri o kadar yüzdeli değil. Ayrıca şut-pas tercihleri konusunda henüz iyi seviyede değil, bu da hatalarını arttırırken verimini de düşürüyor. Potaya gitmek istediği pozisyonlarda sadece süratini ve fiziğini kullanarak penetreleri deniyor ve genelde savunmaların ona önlem alması çok kolay oluyor yön değiştirme ya da ivmelenme silahları iyi seviyede olmadığı için. İşin savunma tarafında ise fiziğinin ve enerjisinin artılarını kullanamayan, önemli eksileri olan bir isim. Yatay sürati ortalamaların altında, özellikle karşısında çabuk 2 numaralar olduğunda çok zorlanıyor, ayak hareketleri, kombinasyonları zayıf. Ayrıca pozisyonu için atletik özellikleri ortalamaların altında ve yeteri kadar kalın değil.

Özetle Hamilton etkili dış şutları ve umut vaadeden saha görüşü ile potansiyelli bir hücum silahı. Ama kendi skorunu yaratma konusunda ve şut tercihleri konusunda sorunları var. Ayrıca savunma konusunda da takımını 4 kişi bırakabilecek bir isim. Yüksek potansiyele sahip olsa da önemli eksikleri de bulunan bir skorer Hamilton. EuroCup ve BSL seviyesinde mental olarak adaptasyon sürecini çabuk atlatırsa gelişime açık, potansiyelli, risk almaya değer bir yetenek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …

Bir Yorum

  1. Oldukça iyi bir hücum silahı çok katkı saplar iyi oyuncu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir