Güncel Haberler

Petkimspor, Tanıdık Bir Forvetle Anlaştı

Yeni sezonda ING Basketbol Süper Ligi‘nde yer alıp yer almayacağı konusunda tahkim kararını bekleyen Petkimspor, hamlelerine devam ediyor.

Geçtiğimiz sezona Teksüt Bandırma’da başlayan, sonrasında Oldenburg‘da tamamlayan solak forvet Ian Hummer ile Sports TV’nin haberine göre 1 yıllık prensip anlaşmasına vardılar. Diğer transferlerde olduğu gibi bu transfer de İzmir ekibinin BSL’de mücadele edeceğinin kesinleşmesi ile resmileşecek.

2.01 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli uzun forvet, Bandırma ile BSL’de 18 maçta ortalama 28.4 dakika süre alırken 11.2 sayı, %41.2 3sayı, 5.3 ribaund, 2.4 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 14 maçta ortalama 26.4 dakika sahada kalırken 10.3 sayı, %31.4 3sayı, 4.8 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Oldenburg’da ise BBL sahnesinde 7 maçta ortalama 20.4 dakika sahada kalırken 8.4 sayı, %33.3 3sayı, 4.3 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile mücadel etmişti.

Hummer, boyalı alanda da vakit geçirmeyi seven, güçlü ve çalışkan bir forvet. Ribaundlara katkısı da gayet iyi seviyede. Modern basketboldaki şutör 4 numara tarifine pek uygun olmasa da 3 sayı tehditi mevcut. Görev adamı olarak adlandırabileceğimiz bir forvet. Zack ile işin hammaliye tarafında, yani ribaundlar, fiziksel temas, sertlik gibi konularda çok iyi katkı vereceklerini düşünüyorum ki ligimizi tanıması, adaptasyon sorunu yaşamayacak olması da önemli bir avantaj. Ancak ikisinin de ayakları ağır kalacaktır ikili oyun savunmalarındaki adam değişmelerinde. Bu da kısaların ön tarafta çok daha çalışkan olmalarını gerektirecek savunmada. Diğer taraftan hücumdaki saha yerleşiminde Zack gibi pota altında kalmayı seven bir uzuna sahipken ben Hummer yerine daha şutör bir 4 numarayı tercih ederdim…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …