Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka’nın Rakibi Bamberg’den İki Önemli Takviye Geldi

FIBA Şampiyonlar Ligi D grubunda temsilcimiz Pınar Karşıyaka’nın rakiplerinden biri olan Brose Bamberg, kadrosunu 2 önemli isimle güçlendirdi.

Alman ekibi guard rotasyonuna son olarak Sassari forması ile izlediğimiz Michele Vitali‘yi ve forvet rotasyonuna ise Promitheas‘dan ayrılan Chase Fieler takviyesini yaptılar.

1.96 metre boyunda olan 28 yaşındaki İtalyan guard ile 1 yıllık kontrat imzaladılar.

Her iki guard rotasyonunda da forma giyebilen Vitali bu sezon Serie A’da 21 maçta ortalama 26 dakika süre alırken 11.8 sayı, %50.6 3sayı, 3.1 ribaund, 2.3 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 16 maçta ortalama 23.1 dakika süre alırken 8.8 sayı, %41.2 3sayı, 2.7 ribaund, 1.9 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Oyunun her alanına katkı veren, çok yönlü bir guard olan Vitali bir yıldız ya da takımın ön plana çıkan oyuncusu olmadı hiç bir zaman. Ama arkadaşlarının açıklarını savunmada kapattığı gibi hücumda da takımının neye ihtiyacı varsa zorlamadan, doğru zamanda onu yapmayı bilen, bunu yapacak yeteneklere de sahip işini sade ve özverili yapan bir oyuncu. Özetle Bamberg’de düzen, organizasyon, çok yönlülük ve enerji deyince koç Roijakkers’in güvendiği x-faktörlerden biri olacaktır yeni sezonda.

2.03 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet, geride bıraktığımız sezon Yunanistan Ligi’nde 14 maçta ortalama 20.4 dakika süre alırken 8.4 sayı, %36.7 3sayı, 1.8 ribaund, 2.6 ribaund ve EuroCup sahnesinde ise 13 maçta ortalama 20.2 dakika sahada kalırken 8.5 sayı, %48.7 3sayı, 2.3 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Etkili dış şutları ile öne çıkan bir forvet olan Fieler, aynı zamanda göründüğünden çok daha atletik bir oyuncu. Bamberg’de 4 numaralı pozisyonudaki dakikaları Sengfelder ile paylaşacak, ama gerektiğinde 3 numrada da görev alabileceğini belirtmek lazım. Yüksek basketbol IQ’su, pozisyonuna göre kaliteli saha görüşü, topu yere vurabilmesi ve pas becerisi ile iyi bir görev adamı. Belki de en önemli konu 4 numarada ribaundlara ne kadar katkı vereceği olacak. Çünkü Promitheas karnesi bu anlamda pek iyi değildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …