Güncel Haberler

Mehmet Okur: “Avrupa ve Türkiye’de Koçluk Yapmak İstiyorum.”

NBA‘deki başarılı kariyeri ile efsaneleşen milli oyuncumuz Mehmet Okur, MAG dergisinin son sayısı için eşi Yeliz Okur ile beraber kamera karşısına geçti.

Hatırlayacağınız üzere koç Kokoskov’un Fenerbahçe Beko’da göreve gelmesiyle beraber milli oyuncumuzun da onun ekibinde olacağına dair haberler yer almıştı basında. Okur, dergiye verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

Avrupa ve Türkiye’de koçluk yapmak hedeflerim arasında ancak en büyük hayalim bir gün NBA’de koçluk yapabilmek.

MAG

41 yaşında olan ve başarılı oyunculuk kariyerinin ardından koçluk kariyerinde basketbola devam eden Okur, Oyak Renault, Tofaş ve Efes Pilsen formalarıyla ülkemizde önemli başarılar göstermiş, sonrasında 2002-12 yılları arasında NBA’de boy gösterdi.

NBA kariyeri boyunca 1 kez şampiyonluk yaşayan ve bir kez de All-Star seçilme başarısı gösteren Okur, sakatlıkları sebebiyle 2012 yılında basketbolu bırakmak zorunda kalmıştı. Sonrasında kariyerine 2016-17 sezonunda Phoenix Suns’ta oyuncu gelişim koçu olarak görev almıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …