Güncel Haberler

Barthel, Fenerbahçe’ye Transferinin Detaylarını Anlattı

Yeniden yapılanma sürecinde olan Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko‘nun yeni transferlerinden Danilo Barthel, ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu.

SPORT1’e açıklamalarda bulunan Alman uzun, Fenerbahçe Beko‘ya transfer sürecini anlatırken, kendisine gelen teklifin kariyerinde ilk kez yurt dışına çıkma kararı almasında önemli rol aldığını ifade etti.

‘Kabul etmesem sonrasında pişman olurdum’

Yurt dışında bir takıma gitme kararı benim için kolay değildi. Fenerbahçe’nin yaptığı teklif her yönüyle belirleyici oldu. Muhtemelen yurt dışına gitmek, başka bir ülkede yaşamak, farklı bir kültürü tanımak için son şansımdı. Kabul etmesem ve sonrasında kariyerime dönüp baksam muhtemelen kabul etmediğime pişman olurdum. Fenerbahçe’de koç konusu çözüldükten sonra süreç nispeten benim için oldukça hızlı gelişti.

SPORT1

Fenerbahçe’nin teklifi sonrası Derrick Williams ile fikir alışverişinde bulunup bulunmadığı sorulan Barthel, “Transfer sürecinde Derrick Williams ile bir fikir alışverişinde bulunamadım çünkü bunun için çok hızlıydı. Ama sonrasında biraz konuştuk” yanıtını verdi.

‘Para asla birinci öncelik olmadı’

Hiç paraya bakmadım. Sözleşmelerimde ve gideceğim yerlerde para asla birinci öncelik olmadı. Ama elbette Fenerbahçe’nin teklifini her yönüyle değerlendirdiğinizde para da bir faktör. Ancak yine de çok önemli bir faktör değil. Fenerbahçe son yıllarda her zaman Avrupa’nın en üst düzeyinde yer aldı. Yeni bir adım atmak ve kendimi kanıtlamak adına bir meydan okuma olarak gördüm.

SPORT1
‘Maaş ödemeleri konusunda endişelenmiyorum’

Fenerbahçe’nin son dönemde maaş ödemelerinde sıkıntılar yaşadığı ve bütçedeki kesinti nedeniyle de bu konuda endişe duyup duymadığı sorulan Barthel, “Fenerbahçe, çok üst düzey bir kulüp. Şimdiden ne olacağını asla bilemezsiniz ama tüm oyuncular geçmişte paralarını da aldılar. Bunun için gerçekten endişelenmiyorum” dedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …