Güncel Haberler

RESMİ: Daçka ve Telekom’un Rakibi Burgos’dan Tecrübeli Guard Takviyesi

FIBA Şampiyonlar Ligi C grubunda iki temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen ile Türk Telekom’un rakiplerinden olan San Pablo Burgos, kadrosunu tecrübeli bir oyun kurucu ile güçlendirdi.

Bu sezon Gran Canaria forması ile başarılı bir performans sergileyen, tecrübeli oyun kurucu Omar Cook ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.86 metre boyunda olan 38 yaşındaki Cook, bu sezon İspanya Liga Endesa‘da 7.1 sayı, 6.9 asist istatistikleri ile etkili bir performans sergilemişti.

Karadağ pasaportu da bulunan tecrübeli oyun kurucu kariyeri boyunca Strasbourg, Kızıl Yıldız, Unicaja Malaga, Valencia, Olimpia Milano, Kirolbet Baskonia, Lietuvos Rytas, Buducnost, Estudiantes gibi köklü takımların formasını giymişti. Oyun zekası, organizasyon becerisi, pas yeteneği, saha görüşü ve liderliği ile gittiği her takımda fark yaratmayı başarmıştı. Bu sezon da Gran Canaria’da koç Katsikaris’in sahadaki gözü kulağı olan Cook, ilerleyen yaşına rağmen halen profesyonelliği, kendisine iyi bakması ve enerjisini verimli kullanması ile çok faydalı bir isim. Burgos’a da Şampiyonlar Ligi seviyesinde değer katacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …