Güncel Haberler

Petkimspor, Yeni 5 Numarasını da Buldu

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımı olması beklenen Petkimspor, şartlı transferlerine devam ediyor.

Tahkim Kurulu’nun Bakırköy Basket hakkındaki kararını vermesini bekleyen ve bu süreçte yeni transferleri ile BSL’de oynama şartıyla prensip anlaşmaları yapan İzmir ekibi, 5 numara pozisyonu için Sports TV’nin haberine göre son olarak Hapoel Beer Sheva forması giyen Steve Zack ile anlaştılar.

2.10 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun Winner Ligi’nde 21 maçta ortalama 30.5 dakika süre alırken 11.8 sayı, 10.7 ribaund, 2.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Wright, güçlü fiziği ve 2.10’luk boyuyla boyalı alanda dominant bir uzun. Alçak postta sırtı dönük silahları bulunan hem sol hem de sağ elleriyle pozisyonları yüksek yüzdeyle bitirebilen bir pivot. Ribaundlarda da çok etkili bir isim, fiziğini iyi kullanan, sezgileri kuvvetli ve pozisyon bilgisi iyi seviyede olan bir uzun. Onun için geleneksel bir pivot diyebiliriz rahatlıkla potadan uzaklaştıkça etkisi azalıyor, orta mesafe ya da dış şut tehditi yok. Mobilitesi üst düzeyde değil ama ağır olduğunu da söylemek doğru olmaz. İkili oyun savunmasında genelde çemberi korumayı tercih eden, yukarı çıktığında takım savunmasına zarar verebilen bir uzun.

Petkim’de Vasiliauskas direksiyonda olacağı için organizasyon anlamında yarı sahada Wright’ı iyi kullanacaklarını düşünüyorum. Ray’in deliciliği de hücumdaki yerleşimlerinde faydalı olacaktır. İyi bir organizatör, atletik bir delici ve dominant bir boyalı alan oyuncusu ile takım kimyasını doğru kurduklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …