Güncel Haberler

RESMİ: Bahçeşehir’in Rakibi Bourg’dan Kanadalı Kanat Takviyesi

Bu sezon 7DAYS EuroCup A grubunda temsilcimiz Bahçeşehir Koleji’nin rakiplerinden olacak Fransız ekibi Bourg, kadrosunu Kanadalı bir kanat oyuncusu ile güçlendirdi.

Son olarak Strasbourg‘da izlediğimiz, İngiliz pasaportu da bulunan Kanadalı 3 numara Thomas Scrubb ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli forvet bu sezon Fransa JeepElite Pro A‘da 24 maçta ortalama 28.3 dakika süre alırken 12.5 sayı, %41.8 3sayı, 4.5 ribaund, 1.9 asist, 1.4 top çalma ve Şampiyonlar Ligi sahnesinde ise 14 maçta ortalama 25.9 dakika sahada kalırken 9.4 sayı, %42.4 3sayı, 4.4 ribaund, 1.1 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Scrubb, yüksek enerjisi ve basketbol zekası ile öne çıkan bir kanat oyuncusu. Bu iki özelliği ile beraber güçlü fiziği artı pozisyon bilgisi onun saha içerisinde çok yönlü bir katkı vermesine olanak sağlıyor, yüksek yüzdeli üçlükleriyle de dikkat çekiyor. Savunmada da çalışkan ve işini bilen bir isim olan Kanadalı, hem 2 hem de 3 numaraları savunabilecek düzeyde. Ayrıca takım ribaundlarına verdiği katkı onun pozisyonu için çok önemli. Bir yıldız, ya da skorer değil kesinlikle ama bu artılarının yanunda kaliteli karakteri, terinin son damlasına kadar savaşan bir oyuncu olması ve her zaman takımın başarısını bireysellikten önde tutması ile çok değerli bir rol oyuncusu, tamamlayıcı.

Bu hamleyle Bourg’un bütçesi ve hedefleri doğrultusunda çok doğru bir seçim yaptığını, solak forvetin istikrarlı, basit, verimli ve enerjik oyununu EuroCup sahnesinde de sürdüreceğini düşünüyorum. Ve tabiki eklemeden geçemeyeceğim, bizim EuroCup ve Şampiyonlar Ligi takımlarımız adına KAÇAN BALIK‘lardan biri oldu…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …